Idar Vollvik og Sven Göran Eriksson (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX og Victor Decolongon/AFP)
Idar Vollvik og Sven Göran Eriksson (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX og Victor Decolongon/AFP)

Vollvik sier nei til Svennis

Idar Vollvik er ikke aktuell som investor i Sven-Göran Erikssons Notts County.

I sommer var det jubel i verdens eldste profesjonelle fotballklubb, Notts County. Klubben fikk nye eiere i Munto Finance, som hentet Sven-Göran Eriksson som sportsdirektør. Svennis sørget for å hente Sol Campbell til klubben, som skulle satse på å klatre fra League Two til Premier League så fort som mulig.

Men nedturen kom fort.

- Jeg er ikke aktuell som investor i denne forbindelse. Etter mine elendige resultater som investor, vil jeg i fremtiden holde meg til det jeg kan, bygge merkevare, og drive med telecom

Campbell forlot klubben etter bare én kamp, men Notts County fikk i det minste hentet inn Svennis-kompisen Hans Backe som trener. Etter seks uker var det imidlertid slutt. Backe trakk seg fra jobben på grunn av manglende lønnsutbetalinger.

Ikke aktuell som investor
Munto Finance solgte forrige uke klubben til styreformann Peter Trembling, og nå jakter han på noen som kan sprøyte inn midler i klubben.

Idar Vollvik møtte Sven-Göran Eriksson forrige uke - men etter møtet med svensken har gründeren valgt å droppe å investere i Notts County.

- I denne uke var mine to kollegaer Finn Christian Jagge og Kenth Haugland i møte med Svennis, han besøkte meg i Puerto Banus, bekrefter Vollvik i en epost til TV 2 Sporten, før han slår fast:

- Jeg er ikke aktuell som investor i denne forbindelse. Etter mine elendige resultater som investor, vil jeg i fremtiden holde meg til det jeg kan, bygge merkevare, og drive med telecom, sier han.

Ble imponert over Svennis
Vollvik innrømmer imidlertid at han lot seg imponere av Svennis' prosjekt i Notts County.

- Etter lange samtaler med Svennis, har jeg stor forståelse for hans engasjement i Notts County! Jeg ble selv svært engasjert, og ser et enormt potensiale for stor suksess, sier han.

BLE IKKE FØRST LIKEVEL: Mobilgründeren Idar Vollvik har kjøpt en tur i verdensrommet, men blir likevel ikke første nordmann ut. (Foto: Gorm Kallestad)
BLE IKKE FØRST LIKEVEL: Mobilgründeren Idar Vollvik har kjøpt en tur i verdensrommet, men blir likevel ikke første nordmann ut. (Foto: Gorm Kallestad)

Vollvik utelukker ikke at han kan hjelpe klubben på andre måter.

- Å kunne bruke min erfaring og kunnskap vedrørende samarbeid med toppidrett også internationalt, ser jeg på som en stor utfordring, og ivrer etter å kunne ta fatt på en slik oppgave. Vi har nå en tett dialog, men kan ikke uttale meg mer konkret enn som så på dette stadiet, sier han.

Ludo Mobil-gründeren vil blant annet hjelpe Notts County med å finne andre interessante investorer.

- Jeg skal besøke de (Notts County) i Nottingham rett over nyttår. Sannsynligvis sammen med en norsk potensiell stor investor som går inn dersom vi gjør det, varsler han.