Politiet etterforsker nå hvorvidt en sivikledt politimann kom ut av bilen med et skytevåpen under snøballkrigen. (Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP)
Politiet etterforsker nå hvorvidt en sivikledt politimann kom ut av bilen med et skytevåpen under snøballkrigen. (Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP)

– Politimann trakk våpen under snøballkrig

Skal ha blitt rasende da bilen hans ble truffet av snøballer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 200 mennesker deltok lørdag kveld i en snøballkrig i sentrum av Washington D.C., da en politimann plutselig skal ha dratt fram en pistol.

Traff bilen

Politimannen, som ikke var i tjeneste, kom kjørende i sin privatbil da han ble truffet av flere snøballer. Politimannen gikk så ut av bilen med en pistol i hånden og truet med å arrestere flere personer, skriver CNN.

Rundt 200 mennesker deltok i en snøballkrig i Washington i helgen
  etter oppfordringer på Twitter om å komme ut å leke i snøen. (Foto: Pablo
  Martinez Monsivais/AP)
Rundt 200 mennesker deltok i en snøballkrig i Washington i helgen etter oppfordringer på Twitter om å komme ut å leke i snøen. (Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP)

– Det var veldig gøy. Men så, når pistolen kom fram, ble stemningen brått snudd, sier en snøballkrig-deltaker til den lokale tv-stasjonen WJLA.

– Rettet ikke våpenet mot noen

Ifølge en pressemelding fra Metropolitan Police Departement har politiet fått i besittelse flere bilder og vitneutsagn som kan tyde på at politimannen gikk ut av bilen med våpenet i hånda, men at ingenting tyder på at pistolen ble rettet mot folkemengden eller mot enkeltpersoner.

Den organiserte snøballkrigen ble satt i gang av personer på nettsteder som Twitter og Facebook, etter det overraskende snøfallet som kom over store deler av østkysten i USA i helgen.

I flere videoer lastet opp på YouTube kan man se den elleville snøballkrigen, samt videoer av personer som reagerer kraftig på at politmannen viste våpenet. I videoen under innrømmer det som trolig er den sivilkledte politmannen at han trakk fram våpenet, fordi bilen hans ble truffet av snøballer.