En nederlandsk domstol har bestemt at Laura Dekker (13) må utsette sin drøm om å seile jorden rundt alene.  (Foto: CORNE VAN DER STELT/AP)
En nederlandsk domstol har bestemt at Laura Dekker (13) må utsette sin drøm om å seile jorden rundt alene. (Foto: CORNE VAN DER STELT/AP)

Nederlandske Laura (14) funnet i Karibia

Den savnede tenåringsjenta ble verdensberømt da hun gikk rettens vei for å få seile jorden rundt alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14 år gamle Laura Dekker har vært etterlyst etter at hun ble meldt savnet av slektninger fredag.

En talsmann for nederlandsk politi sier at jenta er i god behold.

I politiets varetekt

14-åringen ble gjenkjent av en kvinne på en av øyene i De Nederlandske Antiller. Kvinnen hadde fått med seg jentas forsvinning gjennom media.

– Vi har funnet henne. Hun er på St. Maarten, og hun er i politiets varetekt, sier Richard Bakker, talsmann for det nederlandske barnevernet.

Laura Dekker ble kjendis over natta da hun i august gikk til retten for å få tillatelse til å gjennomføre en jordomseiling alene. Det fikk hun imidlertid ikke lov til.

LES OGSÅ: Nekter Laura (13) å seile jorden rundt

Mistenker ikke noe kriminelt

Båten hennes er fortsatt fortøyd på sin vanlige plass, og hun ser ut til å ha forlatt farens hjem på egen hånd, opplyste Bernhard Jens i Utrecht-politiet tidligere søndag.

Politiet mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd, ifølge BBC.

Fortsatt mange spørsmål

I følge en nederlandsk avis tok Dekker ut 3500 euro av bankkontoen sin for noen dager siden. En TV-stasjon meldte at hun etterlot seg et brev til faren, før hun forsvant. Hva som sto i brevet er ikke kjent.

– Vi har mange spørsmål. Når forlot hun Nederland, hvorfor, hvordan kom hun seg til St. Martin, har noen hjulpet henne og var hun alene, sier politiets talsmann, Bernhard Jens til nyhetsbyrået AFP.

LES OGSÅ: Denne jenta fikk lov:
Jessica (16) skal seile jorden rundt alene

«Saltvann i blodet»

Laura hadde planer om å legge ut på jordomseilingen i begynnelsen av september i den åtte meter lange båten «Guppy».

Hun ble født i New Zealand mens hennes foreldre var på en lengre båtreise, og tilbrakte sine to første år til sjøs. Hun begynte å seile alene da hun var seks år gammel, og skal ha vært på ukeslange seilturer alene allerede som elleveåring.

Advokaten hennes mener hun «har saltvann i blodet».

(TV 2/ NTB)