NANJING, KINA 20091220.
Norge vant bronsje i  håndball VM i Kina søndag. På bildet fra venstre Mia Hermansson Högdahl,  Kristine Lunde Borgersen, Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
NANJING, KINA 20091220. Norge vant bronsje i håndball VM i Kina søndag. På bildet fra venstre Mia Hermansson Högdahl, Kristine Lunde Borgersen, Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge vant bronsje i  håndball VM i Kina søndag. Her Camilla Herrem  (t.h), Tine Stange, Kristine Lunde Borgersen, Karoline Dyhre Breivang og Siri Seglem på den norske bankett i regi av (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge vant bronsje i håndball VM i Kina søndag. Her Camilla Herrem (t.h), Tine Stange, Kristine Lunde Borgersen, Karoline Dyhre Breivang og Siri Seglem på den norske bankett i regi av (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Se håndballjentene feire bronsen

Heidi Løke er stolt av bronsemedaljen, men tror Norge vil bli enda bedre når laget får ett år til på baken.

Nanjing (TV 2 Sporten): Søndag kveld feirer håndballjentene VM-bronsen 55 etasjer over bakken.

- Nå skal det skal feires. Med brus og boller og sjokolade, sier Heidi Løke og Tine Stange og ler rått.

For det blir nok mer hæla i taket på jentene enn det. De synes de har all grunn til å feire.

- Det er mye bedre å ha bronse enn å ta fjerdeplassen, så vi er kjempefornøyd med bronse, fortsetter Løke.

- Det som jentene har klart er sterkt gjort. Det er en god prestasjon, men vi har fortsatt massevis å gå på. Så vi får feire jul og ta ferie før vi bretter opp ermene igjen, sier Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten.

Se video fra banketten øverst i saken

Tror på ny gullperiode
For de mener bronseerfaringen kan bli gull verdt etterhvert.

- Jeg tror at når laget får ett år til på baken, så vil det bli veldig bra. Vi hadde mange nye i laget nå og det å ta bronse er kjempebra da, mener Løke.

Tine Stange er enig
- Vi kan jo bli mer erfarne vi som er nye. Nå har vi fått kjent på det å være ny, så er det bare å jobbe videre, sier Stange.

- Vi kan blir bedre i alt. Nå venter sikkert alle at jeg skal si spesielt angrep, for det er det som har gått igjen under Marit. Det kan vi også bli, men vi kan også bli bedre individuelt, på ledelse, i forsvar og angrep og. Det er så mye å bli bedre i, så nå må vi bare finne ut hva vi kan gjøre på lang sikt og hva vi kan gjøre på kort sikt, sier Hergeirsson.

- Glad hvis vi rekker flyet
Men først skal bronsen feires

- Hvor lenge skal dere feire i natt?

- Vi skal være glad vi rekker flyet, ler de to.

Se intervju:

370731