Anja Edin
Anja Edin

Her er Edins forklaring på hvorfor hun ikke kom utpå i semifinalen

- Dynge sikkert?

NANJING (TV 2 Sporten): Frittalende Anja Edin har sin egen forklaring på hvorfor hun ikke ble brukt mot Russland.

Den sympatiske Storhamar-spilleren mener svaret er opplagt.

- He he. Dynge sikkert??? Er det noe annet svar på det?

Selv om hun satt og blomstret på benken i 2 x 30 minutter mot Russland så har hun ikke tenkt til å spørre sjefen hvorfor hun ikke fikk sjansen.

- Jeg har ikke tenkt å spørre. Han tar ut det laget han mener er best og det er ute av min kontroll. Jeg er mer overrasket over de gangene jeg har kommet på banen, smiler Edin, før hun legger til:

- Men jeg trives jo best PÅ banen og det er der jeg har lyst til å være.

Skjønte hun ikke kom inn mot slutt
Fra sidelinjen fikk hun se et norsk lag som aldri klarte å hamle opp med russerne og et angrepsspill som låste seg gang på gang.

- Jeg satt hele tida å kikka etter muligheter. Når det var igjen ett minutt av kampen skjønte jeg at her kommer ikke jeg innpå, flirer hun.

- Er du skuffet?

- Ja, men der er litt sykt også. Alt har skjedd så fort og så blir man skuffet over å ikke spille i en semifinale i VM. Det gir meg sjøltillit egentlig. Men det er klart at man blir det.

- Hvilke muligheter så du?

- Jeg ville lagt streken på bakre treer (midtforvaret) og utfordret på toerne (nest ytterste forsvarer) i rommet bak.

- Gav du beskjed om det?

- Jeg gav beskjed til de som spiller, men ikke til Thorir. Men det er mye lettere å sitte å se på enn å gjøre det. Så de tenkte sikkert de samme tankene som meg. Det er jo tanken som teller, er det ikke?

Overrasket over spilletid
Hun var sistemann som ble tatt ut før VM og hadde beskjedne forhåpninger til spilletid i VM. Hun fryktet at det ville bli et mesterskap fra tribuneplass.

- Jeg har fått mer spilletid enn forventet. Jeg trodde jeg skulle sitte på tribunen sammmen med dere i pressen hele veien. Jeg er veldig fornøyd med spilletiden jeg har fått, men skulle ønske at jeg kom utpå i går. Men dette har vært en helt syk høst for meg. Jeg har ennå ikke hatt tid til å tenke etter hva jeg har vært med på og har ennå ikke fått VM-nerver. Bortsett fra kampen mot Romania der jeg var dynge er jeg ok fornøyd med kampene.

- Det er flere som etterlyser mer Edin på banen - deriblant TV 2s eksperter. Hva synes du om det?

- Da elsker jeg de, sier hun og gapskratter før hun legger til:

- Det er morsomt å høre for meg. Det gir meg sjøltillit.

- Er det noe du skulle ønske deg mer av i VM?

- Jeg skulle ønske at jeg kunne spilt mer sammen med Heidi (Løke), for det er det vi har lykkes med i høst, sier Edin før hun haster ut i bussen på vei til trening.