Saab-salget i Norge har stupt

Norske bilkjøpere har ikke tatt sjansen på å kjøpe ny Saab i år, og salget har stupt med over 70 prosent. Enkelte forhandlere har ikke solgt en ny Saab på flere måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det har vært stor usikkerhet rundt fremtiden til Saab. Derfor har nok mange ikke våget å kjøpe en ny Saab, sier daglig leder Eirik Hoddevik hos Saab-forhandleren Ødegårds Bil i Ålesund til Aftenposten.

I et normalår har firmaet solgt 40-50 nye Saab-er. I år er det levert bare seks nye biler. Den siste nye Saab-en rullet ut fra bilforhandleren i oktober, og mye tyder på at det kan bli den siste for forhandleren, som har solgt Saab siden 1992.

- Salget stupte dramatisk i fjor høst, da det ble kjent at bilfabrikken Saab hadde alvorlige problemer, forteller Hoddevik.

Saab-salget i Ålesund er representativt for resten av landet. De 11 første månedene i år ble det solgt 388 biler fra den svenske bilprodusenten i Norge, mens det ble solgt 1.383 i samme periode i fjor. Det er en nedgang på over 70 prosent og kommer på toppen av nedgang på 40 prosent året frø.

- Vi håpet lenge på en løsning, men da forhandlingene med Koenigsegg brøt sammen, skjønte vi at det kanskje gikk mot nedleggelse, forteller Hoddevik. (©NTB)