Gabriel Rasch  (Foto: Tim De Waele/TDW)
Gabriel Rasch (Foto: Tim De Waele/TDW)

Gabriel Rasch om sykkelåret 2010

- Jeg håper på en god form i vårklassikerne, og at jeg kanskje kan vinne en semiklassiker.

Gabriel «Gabba» Rasch (33) fulgte Thor Hushovd fra Crédit Agricole til Cervélo TestTeam foran 2009-sesongen.

I 2010 håper han å gjøre som sin mer meritterte lagkamerat Hushovd så ofte har gjort: Å løfte hendene i det han krysser målstreken først.

- Jeg håper på en god form i vårklassikerne, og at jeg kanskje kan vinne en semiklassiker. Ellers har vi jo mange bra ryttere på laget, så man kan bli litt låst i forhold til de største løpene, sier Rasch til TV 2 Sporten.

- Nære i en del ritt i år
Han har blinket seg ut noen ritt der han håper å kunne gå helt til topp.

- Wevelgem og Harelbeke, først og fremst de to. Og kanskje Het Volk og Kuurne–Brussel–Kuurne, sier Rasch.

Etter å ha vært med helt til innspurten i flere ritt i 2009 ser Gabba muligheten til å gå helt til topps.

- Det er ikke så mye som skal til for å være med. Jeg var nære i en del ritt i år der jeg var med foran mot slutten, sier Rasch.

- Blir mye av det samme som i år
Etter en høst der nye storlag har vokst frem og en rekke profilerte ryttere har skiftet lag tror Rasch likevel ikke på de helt store omveltningene i sykkelverdenen, selv om han venter at både Team Sky og RadioShack vil markere seg.

Han tror følgende lag vil dominere i 2010:

- Det kommer jo an på hvilke ritt man tenker på. Team Sky, RadioShack, Saxo Bank og oss, forhåpentligvis. Caisse d’Epargne og Valverde vil være sterke, og det vil også Astana være. Jeg tror det blir mye av det samme som i år, og Quickstep kommer til å være sterke i klassikerne, sier Rasch.

- Kan 2010 bli et tøffere år for Cervélo?

- Kanskje. Du har jo flere gode ryttere spredt rundt på flere lag i klassikerne, men hos oss er det ikke stor forandring innad i laget, sier Rasch, som tror stabiliteten i Cervélo kan være med på å sikre Thor Hushovd en etterlengtet klassikerseier.

Tror på Thor
En av Hushovds store mål er nemlig å vinne enten Milano-Sanremo, Flandern rundt eller Paris-Roubaix. Rasch har tro på sin lagkamerat.

- Jeg tror den kan komme for Thor. I år har han sett at han kan vinne, og han har den ekstra selvtilliten som skal til, sier Rasch.

Han peker på Bradley Wiggins' overgang til Team Sky som høstens kupp.

- Wiggins til Sky er kanskje den største.

- Tror du Wiggins kan lykkes i Touren også i 2010?

- Det blir spennende å se. Det er vanskelig å si. Det er mange som har gjort det godt i én sesong, og så aldri vært med igjen. Men han er en fin fyr og jeg håper han lykkes, sier Rasch.