Råkaldt i sør - varmegrader i nord

Det er kaldt - noen vil kalle det bikkjekaldt - over store deler av Norge fredag. Men i nord er det registrert varmegrader

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Røros ble det fredag morgen målt 36,5 minusgrader, melder NRK. Vakthavende flygeleder ved Røros lufthavn, Lise Faksvåg Dukan, kunne ifølge kanalen konstatere at det frøs is på øyenvippene.

Barske steder om vinteren som Drevsjø og Tynset ble det fredag morgen målt henholdsvis minus 35,1 og 35,4, men i Nord-Norge er bildet helt annerledes - med 3,9 plussgrader målt på Fruholmen fyr i Finnmark.

Kulden i sør kommer ikke som noen overraskelse på meteorologene på Blindern i Oslo. Solen er for tiden på sitt aller svakeste. Det er ikke mye hjelp å få av den, og natt- og dagtemperaturene nærmer seg.

- Vi har nok vår kaldeste dag så langt i vinter, og det er jevnt over svært kaldt i hele Sør-Norge, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen til NTB.

- Generelt er det nok Østerdalen og den sørøstlige del av Sør-Trøndelag, der Røros jo ligger, som har det kaldest fredag, sier Johnsen. (©NTB)