Politiet har pågrepet to personer 
mistenkt for drapet på drapet på Lars Erik Flem Andersen 
i Kongsvinger i slutten av juli. (Foto: Scanpix/ Montasje)
Politiet har pågrepet to personer mistenkt for drapet på drapet på Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger i slutten av juli. (Foto: Scanpix/ Montasje)

Drapssiktet beholdt Lars Eriks mobil

Ble avslørt av politiet da han lånte vekk telefonen til en kamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag tilsto 22-åringen at han hadde tatt livet av Lars Erik Flem Andersen (18) i juli.

Politiet hadde da allerede samlet flere sterke bevis mot den tidligere ustraffede familiefaren.

Les også: Tilsto drapet på Lars Erik (18)

Beholdt mobilen

Det var først for noen uker siden at drapsetterforskerne ble oppmerksomme på 22-åringen. Siden drapet i juli hadde Flem Andersens mobiltelefon vært sporløst forsvunnet. Like før han ble drept, hadde han sendt tekstmeldinger og ringt med telefonen, men den var ikke å finne på åstedet.

Alle forsøk på å søke etter mobilen digitalt var resultatløse, inntil for noen uker siden. Da ble det plutselig aktivitet i telefonen igjen.

Den ble peilet inn på 22-åringens bopel i Kongsvinger. Han hadde lånt telefonen til en kamerat som sto uten mobil. Selv om det ble satt inn et nytt SIM-kort, klarte politiet å identifisere telefonen som drapsofferets.

Fant drapsvåpenet

Konfrontert med spørsmål om hvorfor han hadde drapsofferets telefon, forklarte 22-åringen at han nylig hadde funnet den i nærheten av åstedet. Men politiet tvilte på forklaringen og fikk tillatelse til å ransake boligen hans. Der fant de drapsvåpenet som ble brukt under drapet på Flem Andersen.

I avhør valgte han å legge alle kortene på bordet og i samarbeid med forsvarer Aina Tvengsberg ga han en uforbeholden tilståelse.

– Han har gått og båret på dette alene siden drapet og følte lettelse over å tilstå, sier Tvengsberg til TV 2 Nyhetene. Men hvorfor 22-åringen beholdt mobiltelefonen etter drapet vet ikke forsvareren.

Vil ikke bli skuffet

Også Flem Andersens familie er lettet over pågripelsen.

– Det har de hvert hver gang politiet har pågrepet noen, men etterhvert som de har blitt løslatt har de blitt skuffet. Nå håper de at politiet endelig har løst saken, sier bistandsadvokat Jon M. Jakobsen.

Politiet i Kongsvinger er svært interessert i å komme i kontakt med denne personen og har fått laget en tegning av vedkommende på bakgrunn av vitneopplysninger. (Foto: POLITIET)
Politiet i Kongsvinger er svært interessert i å komme i kontakt med denne personen og har fått laget en tegning av vedkommende på bakgrunn av vitneopplysninger. (Foto: POLITIET)

«Hettemannen»

Tre andre menn har tidligere blitt siktet i saken, men senere sjekket ut og løslatt. Politiet er denne gangen sikre på å ha rett gjerningsperson.

– Han har forklart seg detaljert både om drapet og om omstendigheter i ettertid som gjør oss sikre på at han er gjerningsmannen, sier politijurist Iren Johnsen Dahl.

Motivet for drapet er ukjent og mye tyder på at Flem Andersen ble et tilfeldig offer.

– Drapet framstår som umotivert, sier Johnsen Dahl.

Trolig er 22-åringen identisk med den såkalte «hettemannen» som ble etterlyst med fantomtegning i etterkant av drapet.