Værgudene skaper problemer for britene

Britene unngår flystreik i juledagene, men værgudene skaper andre problemer for trafikken. Meteorologene spår opp til 20 centimeter snø i de sørlige og østlige delene av England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredagens værvarsler utløste nye bekymringer, etter at et rettslig forbud mot streik blant flyselskapet BAs kabinansatte dagen før kom som en lettelse på mange briter. I stedet ble det værgudene som skapte problemer for flytrafikken.

På Luton-flyplassen nord for London måtte 14 avganger og ankomster avlyses fredag, og en rekke ruter til Gatwick sør for den britiske hovedstaden ble omdirigert. Samtidig skapte speilglatt føre problemer for trafikken inn til og ut av de store byene.

- Det er spådd mer snø de neste dagene. Jeg anbefaler folk å holde seg hjemme, og ikke gi seg ut på reise med mindre det er tvingende nødvendig, sa førstebetjent Jon Dodman i politiet i Essex-regionen øst for London.

Bookmakerne meldte om stort besøk av folk som ville delta i veddemål om Storbritannia får hvil jul i år eller ikke. Men meteorologene sa det er for tidlig å spå om det uvanlig store snøfallet fortsetter også over helgen. (©NTB)