the_beast_obama_københavn (Foto: APTN/TV 2/)
the_beast_obama_københavn (Foto: APTN/TV 2/)

Her går det tre liter på mila

Tre liter diesel per mil - det bruker den pansrede doningen som frakter Obama fra privatflyet og inn til klimaforhandlingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens USAs president Barack Obama ble hentet i en skitten firehjulstrekker da han var i Oslo for å hente fredsprisen, hadde han med seg «The Beast» til København.

Sjekk The Beast i grafikkanimasjonen nederst

Presidentens privatbil er en modifisert Cadillac, med alt teknologien kan by på av sikkerhet og komfort. Med pansrede vinduer, dører, understell og granatsikrede dekk, er presidenten trygg når han sitter i bilen med det dyriske tilnavnet.

300 HK

Når det gjelder omtanke for klimaet er imidlertid ikke beistet den snilleste i klassen. Den sju tonn tunge doningen har en 6,6 liters dieselmaskin med 300 hestekrefter. På grunn av den høye vekten er toppfarten bare 95 kilometer i timen, men dieselforbuket på svimlende tre liter per mil.

Til sammenligning bruker en Audi A4 2,0 TDI 0,58 liter diesel på mila, ifølge Statens Vegvesens nettsider.

Dempere og fjærer er dimensjonert for å tåle den enorme vekten. Under karrosseriet går det en desimetertjukk panserplate.

Rullende kontor

Inne i bilen sitter presidenten i det som er et pansret kontor på hjul, der han har alle funksjoner for å få utført presidentjobben. Der inngår blant annet en telefon med direktelinje til visepresidenten og Pentagon, i tilfelle noen skulle yppe seg med USA og kreve raske handlinger.

Obama har også en egen panikknapp. I føreravdelingen er det stort sett kun rattet som er standardvare. Resten består av GPS og et kommunikasjonssenter.

Her ser du alle opplysninger om The Beast:

3051995