håndballjentene (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
håndballjentene (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Grini: - Slik slår vi Russland

- Viktigst av alt er troen på at vi kan slå dem, sier TV 2 Sportens håndballekspert Kjersti Grini.

Se Norge-Russland på TV 2 og tv2sumo.no fredag kl. 14.15

Russland slo Norge 29-24 i VM-finalen for to år siden.I 2001-finalen ble det 30-25 til russerne. fredag må håndballjentene forsere Jevgenij Trefilovs mannskap i semifinalen.

Vi er svært avhengige av kontramål all den tid vi er så svake i etablert angrep.

- Den mentale inngangen til kampen blir avgjørende, TROR jentene virkelig på det? Det gjorde vi ikke i forrige VM-finale, den ble en reprise av finalen fra 2001, hvor også troen glimret med sitt fravær, sier Kjersti Grini, som regner Russland som et bedre lag enn Norge.

Men selv om tro kan flytte fjell, må Norge også prestere på banen. Grunnlaget legges i forsvar mener den tidligere toppspilleren.

- Bare her vi kan få eller beholde troen på at vi kan slå dem. Vi er svært avhengige av kontramål all den tid vi er så svake i etablert angrep.

Kjersti Grini (Foto: Scanpix)
Kjersti Grini (Foto: Scanpix)

- Må tørre å skyte fra distanse
Grini ser på venstre toer i forsvar som det svakeste leddet og frykter Russlands gode, høyrehendte bakspillere. Hun mener også det blir avgjørende for Norge med distanseskudd.

- Det er helt avgjørende med gode oppspill og fart før mottak. Russerne har en høy blokk. Bruker vi tre skritt med ballen, tar de alt i blokka.

Norge slo Russland i Møbelringen Cup, men har et mye sterkere lag i VM.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK: Tipp semi-resultatet og vinn gavekort!

- Vi må spille forsvar minst like godt som i Møbelringen. Vi må løpe masse med dem og tørre løsne skudd fra distanse. Nøstvold holdt oss foran i 2. omgang i Trondheim, vil hun klare det igjen, spør Grini.

Jevgenij Trefilov (Foto: Kallestad,
  Gorm/SCANPIX)
Jevgenij Trefilov (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Jevgenij Trefilov har forsøkt å legge press på Norge ved å si at Russland ikke ha rnoe i semifinalen å gjøre.

- Bare tull. Han prøver legge presset over på Norge. Både vi og russerne var ventet i semifinalene. Russerne er de som har mest der å gjøre etter min mening. Tror han vil minske presset på seg selv. Han har jo blitt kritisert fra flere hold - både hjemme i Russland og fra Anja Andersen, sier Grini, som er enig med Andersen.

Anja Andersen mener at Trefilov ikke har klart å levere varene taktisk og at Russland bruker samm eopplegg uavhengig av spillertyper.