PS panamera 10 000
PS panamera 10 000

10 000 sikret seg drømmebilen i 2009

Dette er bilen entusiaster over hele verden har drømt om i året som gikk.

Av alle nye bilmodeller som ble lansert i 2009, er dette en av de mest omtalte. Og ikke minst: En av de som aller flest har drømt om å skaffe seg.

Porsche Panamera er en ekte drømmebil. De færreste av oss har mulighet til å kjøpe den. Derfor må vi nøye oss med å sende lengeselsfulle blikk hver gang vi ser en.

Norges raskeste kontor: Les om hotellkongen som bruker Panamera som kontor:

Dårlige tider?

Panamera har blitt en suksess fra første stund. Men det var absolutt ikke opplagt. Timingen kunne nesten ikke vært verre. Digre og dyre Panamera debuterte midt i finanskrisen. Men dårlige tider biter tydeligvis ikke på biler som dette. Nylig rullet nemlig Panamera nummer 10 000 av Porsche-samlebåndet i Leipzig.

Dette tallet har Panamera oppnådd etter bare noen måneders produksjon. Jubileumsmodellen var en Panamera Turbo som satte kursen mot Singapore.

Panamera selger godt i Østen. USA er også et svært stort markedet, i tillegg til Tyskland og endel andre europeiske land.

Fikk Panamera-kofferter til 20 000 kroner - klikk her:

Diesel og hybrid

Så langt har den voldsomme Turbo-utgaven stått for 36 prosent av salget. Mest populær er 4S som velges av 44 prosent av kjøperne - mens "innstegsmodellen" Panamera S har en andel på 20 prosent.

Neste år regner Porsche med å produsere rundt 20 000 Panameraer. Men dette tallet kan bli høyere når bilen kommer med både diesel og etter hvert hybridløsning.

Bli med da Broom kjørte Panamera i 318 km/t - klikk her:

Panamera
Panamera