HØRING: Olje  og energiminister Terje Riis Johansen svare på kritiske spørsmål fra opposisjonen på Stortinget om de rødgrønnes prestisjeprosjekt på Mongstad. (Foto: Morten Holm/SCANPIX)
HØRING: Olje og energiminister Terje Riis Johansen svare på kritiske spørsmål fra opposisjonen på Stortinget om de rødgrønnes prestisjeprosjekt på Mongstad. (Foto: Morten Holm/SCANPIX)

Riksadvokaten overtar stortingspensjonssaken

Vurderer nå om det skal reises sak mot tre tidligere stortingsrepresentanter for pensjonsbedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim er ferdig med etterforskningen og har oversendt saken til en endelig avgjørelse hos Riksadvokaten, skriver Aftenposten.

Les også: Fikk for mye pensjon

Kan få fengsel

Først et stykke utpå nyåret vil Magnus Stangeland (Sp), Anders Talleraas (H) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap) få vite om de blir tiltalt for å ha tatt imot for store utbetalinger av stortingspensjon.

Riksadvokaten skal ta stilling til om det skal reises sak mot de tre med påstand om brudd på bedrageribestemmelsene i straffeloven. Skulle de tre ekspolitikerne bli dømt, risikerer de ubetinget fengsel.

Ferdigbehandlet

Samtidig som politietterforskningen går sin gang, har Statens Pensjonskasse fått i oppdrag å vurdere hvilke beløp som skal kreves tilbakebetalt til det offentlige, også fra representanter som ikke er under etterforskning.

– Sakene er ferdigbehandlet, opplyser juridisk direktør Rune Kristoffersen i pensjonskassen til Aftenposten. (©NTB)