Norsk student etterlatt naken etter gruppevoldtekt

Den norske kvinnen skal ha blitt overfalt og truet med pistol av flere menn i sørstatsby i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den meget brutale voldtekten skal ha funnet sted natt til lørdag 5. desember. Den norske kvinnen i 20-årene er student i byen.

Truet med pistol

Kvinnen skal ha vært på vei hjem fra en fest da overfallet skjedde mens hun var på vei inn i en bil på en parkeringsplass.

Den lokale CBS-stasjonen melder at en mann skal ha tatt tak rundt halsen på kvinnen deretter satt en pistol mot hodet hennes og tvunget henne inn i baksetet på bilen.

Bilen skal ha kjørt til et øde sted, der hun skal ha blitt brutalt voldtatt av alle de tre mennene, før hun ble tapet med gaffatape og forlatt naken i en park.

Helt grusomt

President i den norske organisasjonen for studenter i utlandet Ansa, Karoline Myklebust sier de har tatt kontakt med det norske konsulatet for å tilby sin støtte og hjelp.

– Dette er helt grusomt og heldigvis skjer slike ting svært sjeldent norske studenter i utlandet. Vi har også tett kontakt med sjømannskirken og gjør det vi kan for å hjelpe de som er berørt av denne saken, sier Myklebust til tv2nyhetene.no.

Mistenkte pågrepet

Tre menn ble kort tid etter hendelsen pågrepet av det lokale politiet. En mann på 26 år og to på 28 er siktet for kidnapping, voldtekt og ran. Selve pågripelsen av mennene skal ha foregått helt uten dramatikk.

– Vi mener at de tre mennene er de som står bak overfallet og voldtekten, og etterforskningen av saken er langt på vei avsluttet. De ble tatt blant annet på bakgrunn av vitnebeskrivelser. Hvilke andre beviser vi har mot dem, ønsker jeg ikke å si noe om, sier en talsmann for det lokale politiet til VG Nett.

Oppholdt seg ulovlig i USA

Ifølge politiet skal alle de tre mennene som nå er pågrepet ha vært i USA ulovlig, og ha en rekke saker på rullebladet.

Mennene skal ha brutalt ranet en 29 år gammel mann rett før hendelsen med den norske jenta.