En av Mexicos mest etterlyste menn, Arturo Beltran Leyva, skal være skutt og drept. (Foto:  /AFP)
En av Mexicos mest etterlyste menn, Arturo Beltran Leyva, skal være skutt og drept. (Foto: /AFP)

Mexicansk narkobaron drept

En av Mexicos mest ettersøkte narkotikabaroner, Arturo Beltrán Leyva, er drept i en skuddveksling med sikkerhetsstyrker i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en talsmann for den mexicanske marinen ble Beltrán Leyva og tre andre mistenkte medlemmer av hans narkotikakartell drept i et sammenstøt med marinesoldater i en boligblokk i Cuernavaca, like sør for Mexico by.

Marineaksjon

Han sa at et fjerde medlem av banden skjøt seg selv i løpet av sammenstøtet.

Talsmannen sa at marinen raidet det luksuriøse leilighetskomplekset som ledd i pågående offensiv mot Beltrán-Leyva-kartellet. 200 marinesoldater var med på razziaen, som førte til en to timer lang skuddveksling.

Narkobaron og menneskesmugler

Beltrán Leyva var en av Mexicos og USAs 24 mest ettersøkte narkobaroner. Myndighetene i Mexico hadde utlovet en belønning på 1 million dollar for ham.

Antatte medlemmer av Layvas narkotikakartell vises fram til pressen etter at Layva selv ble skutt og drept i en politiaksjon. (Foto: -/AFP)
Antatte medlemmer av Layvas narkotikakartell vises fram til pressen etter at Layva selv ble skutt og drept i en politiaksjon. (Foto: -/AFP)

Beltrán-Leyva-kartellet står for transport og smugling av kokain og heroin i stor stil gjennom Mexico fra Colombia til USA.

Kartellet er også engasjert i menneskesmugling, hvitvasking av penger, våpensmugling, utpressing og kidnappinger.

(©NTB)