Gjedrem rente (Foto: Scanpix/TV 2)
Gjedrem rente (Foto: Scanpix/TV 2)

Bankene avventer

I dag besluttet Norges Bank å heve styringsrenta. Les hvilken bank som nå sannsynligvis vil heve renta.

I Nordea har de foreløpig ikke tatt stilling til om dagens renteøkning i Norges Bank vil få konsekvenser for deres rente.

–Vi skal sette oss ned i løpet av uka og se om vi skal gjøre noe med rentenivået. Foreløpig sitter vi i ro, sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea til TV 2 hjelper deg.

Se også: Norges Bank setter opp renten

Ser det an

Heller ikke i DnB NOR har de bestemt seg for om de vil justere renta nå som styringsrenta til Norges Bank økes med 0,25 prosentpoeng til 1,75 prosent.

-Det er slett ikke sikkert at det vil skje noe med renta vår, men vi har ikke bestemt oss ennå. Vi skal se an hvordan pengemarkedet reagerer og våre egne innlandskostnader. Vi skal i hvert fall se det an i en ukes tid, og så får vi se, sier Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DnB NOR.

Justerer sannsynligvis renten

I Skandiabanken kommer Norges Banks renteøkning til å få følger.

-Vi vil sannsynligvis gjøre en rentejustering. Vi justerte ikke vår rente forrige gang Norges Bank hevet styringsrenta, derfor er det sannsynlig med en rentejustering nå, sier Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken til TV 2 hjelper deg.

-Vi skal ha vårt eget rentemøte i løpet av denne uka, og kommer tilbake med beskjed om vår beslutning på fredag eller mandag, sier Anderson.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl 20:30. Første sending i vårsesongen 2010 er 7. januar.