SPILLET OM START: Fra ventre: Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen (H), Kurt Mosvold, leder Club 21, Ansgar Gabrielsen, styreleder Cultiva, Ernst Ravnaas, Start eier. (Foto: TV 2/Scanpix/Montasje)
SPILLET OM START: Fra ventre: Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen (H), Kurt Mosvold, leder Club 21, Ansgar Gabrielsen, styreleder Cultiva, Ernst Ravnaas, Start eier. (Foto: TV 2/Scanpix/Montasje)

- Dramatisk og vanskelig

Nestlederen i Start Toppfotball innrømmer at situasjonen blir dramatisk hvis stiftelsen Cultiva sier nei til redningspakken på 10 millioner.

Kristiansand (TV 2 Sporten): Det er foreløpig usikkert om Start slås konkurs. Det kommunale kulturfondet Cultiva utsatte i dag behandlingen

av klubbens søknad om 10 millioner kroner i støtte. Årsaken til at fondet utsatte behandlingen er at søknaden fra klubben er mangelfull.

- Beskjeden var forventet. Det ble dårlig tid til å formulere en søknad etter at det skjedde veldig mye i løpet av mandag og tirsdag. Så har veldig stor forståelse for at Cultiva vil ha mer tid, sier nestleder i Start Toppfotball, Magne Kristiansen, til TV 2 Sporten.

Trenger 10 millioner
IK Start har søkt om ti millioner kroner fra Cultiva for å kunne overta 49 prosent av aksjene i Start Toppfotball AS og Start Stadion AS.

Dersom pengene ikke kommer, vil trolig Start Toppfotball bli slått konkurs.

- Beskjeden var forventet. Det ble dårlig tid til å formulere en søknad etter at det skjedde veldig mye i løpet av mandag og tirsdag

- Hvis Cultiva sier nei, så vil situasjonen bli dramatisk og vanskelig, sier Kristiansen, uten at han vil spekulere på hva som blir utfallet når søknaden behandles på nytt over helgen.

Nå har de gitt stiftelsen det de ønsker av bakgrunnsinformasjon.

- Kommunen har fått alt av tall i vår søknad om støtte. Dette er informasjon som Cultiva nå har fått tilgang til. At de ønsker mer informasjon før de avgjør saken, er et tegn på at de opptrer profesjonelt, sier Kristiansen.

Vesentlige mangler
Styreleder i Cultiva, Ansgar Gabrielsen sa på dagens møte at søknaden mangletvesentlige momenter.

- Vi ønsker en analyse av hele den økonomiske situasjonen i Start, sa Gabrielsen på dagens styremøte.

- Når klubben selv sier alternativet er konkurs, må vi vite mer før vi eventuelt bevilger penger til et selskap som ikke har noen verdi, sa styrelederen videre.

Styret i Cultiva vil samles igjen allerede neste uke for å diskutere saken videre.

Blir i eliteserien
Som TV 2 tidligere har meldt vil Start forbli i eliteserien også neste år, uansett utfall og eierskap.

Investor og leder av sponsorlauget Club 21, Kurt Mosvold, sier de vil bidra til å hjelpe Start.

- Dersom klubben går konkurs vil vi bidra med penger slik at det blir eliteseriespill også neste år. Men da må alle andre utveier ha blitt prøvd først, sa Mosvold til TV 2 tidligere denne uken.