Julegave (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Julegave (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Etter i dag kan det være for sent

Forter du deg ikke nå, kan ikke Posten garantere at gavene kommer fram til jul.

I ukene fram mot jul sendes nærmere 30 millioner kort, brev og pakker med Posten i Norge. Om din gave eller kort ikke er en av de, må komme deg til et postkontor i løpet av onsdagen.

På utkikk etter årets julegaver? Her finner du gavetipsene til han, til henne og til minstemann.

– Sender du innen 16. desember garanterer vi at innenlands pakker og kort kommer fram, sier informasjonssjef i Posten, Pål Jakobsen, til TV 2 hjelper deg.

Pakker som blir sendt etter onsdag risikerer derfor å ikke finne fram før etter den store dagen.

Den første bølgen

I de siste ukene har Posten hatt en massiv kampanje gående for at postens brukere skal være klar over datoen.

Hvor mye kampanjen har kostet vil ikke Jakobsen uttale seg om, men til nå ser det ut til at den har virket, sier Jakobsen.

– Vi kommenterer aldri hvor mye 16. desember-kampanjen koster, men det vi kan si er at den virker. Den datoen har åpenbart festet seg, sier han.

Den første store bølgen med julepost slo inn over landets postkontorer i går – noe som et par dager tidligere enn forekommende år.

Julerush

Totalt sendes det 7,4 millioner pakker og 20 millioner julekort i jula. – Pågangen gjennom postsentralene er dobbelt så stor nå i juletiden, sier informasjonssjefen.

I gjennomsnitt har 10 prosent av all post i Norge feil eller mangelfull adressering, og med den økningen julestria medfører, opplever Posten at dette tallet økes i denne perioden.

– Det øker i jula på grunn av gamle og ikke oppdaterte adresselister, sier Jakobsen, som oppfordrer alle som skal sende pakker i posten å skrive klart og tydelig riktig adresse på forsendingen .

På utkikk etter julegaver? Besøk Testbasen