Rosenborgs trener Erik Hamrèn (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Rosenborgs trener Erik Hamrèn (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
FÅR KRITIKK: Erik Hamren (Foto: Andreas Hillergren/Scanpix)
FÅR KRITIKK: Erik Hamren (Foto: Andreas Hillergren/Scanpix)

Hamrén tok ut fire Rosenborg-spillere

Sørget for at Rosenborg er klubben med flest spillere i den svenske landslagstroppen.

Erik Hamrén tok ut fire Rosenborg-spillere til Sveriges landslagstropp som skal på landslagssamling i Oman 16. - 25. januar. Der skal Sverige spille landskamp mot Oman og en foreløpig ukjent motstander.

Mikael Dorsin, Mikael Lustig, Rade Prica og nyervervelsen Daniel Örlund er alle med i Hamréns Sverige-tropp, noe som gjør at Rosenborg er den klubben med flest spillere i den svenske landslagstroppen. ...enn så lenge har jeg veldig god kontakt med RBK-treneren

- Det er sikkert noen som kommer til å reagere på at det er fire Rosenborg-spillere med i troppen, men enn så lenge har jeg veldig god kontakt med RBK-treneren, sier Hamrén om uttaket av de fire, ifølge RBK.no.

Örlund kan debutere
Troppen består for øvrig av 20 utespillere og hele fire målvakter, og spillerne kommer fra klubber i Norge, Danmark og Sverige. Hele 15 av spillerne i troppen står uten A-landskamper.

Daniel Örlund, som drar på seg keeperhanskene som Rosenborg-spiller i januar etter å ha kommet som Bosman-spiller fra den svenske seriemesteren AIK, kan få sin debut for fedrelandet.

- Daniel Örlund er ikke med på landslaget bare fordi han har gått til Rosenborg, om noen trodde det. Han har hatt en fantastisk sesong for AIK og fortjener sjansen, sier Hamrén til det svenske fotballforbundets nettsider.

Henter kostholdsekspert fra RBK
Hamrén presenterte også Sveriges nye støtteapparat, og også der har han hentet inn en RBK-kjenning. Kostholdsansvarlig Henning Svendsen skal i tillegg til å jobbe med Rosenborg-spillernes kosthold ha det samme ansvaret overfor de svenske landslagsspillerne.

- For meg er kosthold like viktig som trening. Skal vi slåss mot de største må vi bli bedre enn i detaljene. Og i dette kan vi bli bedre. Rosenborg er best i Norge på kosthold. Det samme var tilfellet i Aalborg. Han er dyktig i denne jobben, sier Hamrén.

Her er Hamréns tropp:
Daniel Örlund (Rosenborg)
Johan Dahlin (Malmö)
Kristoffer Nordfelt (Örebro)
Viktor Noring (Trelleborg)
Michael Almebäck (Örebro)
Mikael Dorsin (Rosenborg)
Joel Ekstrand (Helsingborg)
Emil Johansson (Hammarby)
Erik Lund (IFK Göteborg)
Per Karlsson (AIK)
Mikael Lustig (Rosenborg)
Tom Söderberg (Häcken)
Emir Bajrami (Elfsborg)
Sebastian Eriksson (IFK Göteborg)
Alexander Farnerud (Brøndby)
Pontus Farnerud (Stabæk)
Philip Haglund (Brommapojkarna)
Samuel Holmén (Brøndby)
Stefan Ishizaki (Elfsborg)
Daniel Larsson (Malmö)
Guillermo Molins (Malmö)
Rade Prica (Rosenborg)
Mathias Ranégie (Häcken)
Anders Svensson (Elfsborg)