Aksel Lund Svindal (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Aksel Lund Svindal (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

Hirscher vant i Val d'Isère

Aksel Lund Svindal på 5. plass i storslalåmrennet.

Marcel Hirscher fra Østerrike vant storslalåmrennet i Val d'Isère søndag. Aksel Lund Svindal endte på 5. plass.

Hirscher var suveren i begge omganger og vant foran italienske Massimo Blardone og landsmannen Benjamin Raich.

Aksel Lund Svindal startet først av alle i 1. omgang, men fikk aldri farten opp i den bratte løypa. Han gjorde ingen store feil, men var likevel på 9. plass 1,08 bak ledende Hirscher. I finalen kjørte han vesentlig bedre, fikk femte beste omgangstid og avanserte til femteplass.

Truls Ove Karlsen endte på 15. plass. Nordtrønderen kjørte seg opp tre plasser i finaleomgangen. Leif Kristian Haugen kvalifiserte seg også til finaleomgangen og fikk 25. plass.

Kjetil Jansrud kjørte nærmest feilfritt helt til målhenget i første omgang, men da hektet han. Han valgte å tråkke seg opp igjen, og havnet over 12 sekunder bak lederen i mål. Vinstra-alpinisten lå an til en tid blant de beste inntil han kjørte feil.

Aubert vant kvinnenes slalåm
Sandrine Aubert fra Frankrike vant kvinnenes slalåmrenn i Åre søndag. Hun avgjorde med beste tid i finaleomgangen.

Aubert var på 2. plass etter første omgang, seks tideler etter ledende Maria Riesch. Men den tyske alpinisten greide ikke å stå imot Auberts forrykende kjøring i finaleløypa. Hun ble slått med over sekundet i omgangen og med 0,45 sekund til sammen.

Susanne Riesch, yngre søster av Maria, kjørte seg opp fra 7. plass og sørget for at to søstre sto sammen på seierspallen.

Tre blad Løseth kjørte ut
For de norske Løseth-søstrene gikk det ikke like bra. I tur og orden forsvant Nina, Mona og Lene ut av løypa i første omgang.

De svenske hjemmehåpene Anja Pärson og Maria Pietilä-Holmner endte på henholdsvis delt fjerde- og sjetteplass. (©NTB)