Rafael Benitez (Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS)
Rafael Benitez (Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS)

Benítez tror ikke Liverpool går på Leeds-smell

Liverpool sliter med høy gjeld, men manager Rafael Benítez tror ikke klubben blir et nytt Leeds.

2000-tallet har vært vanskelig for den tidligere storklubben Leeds. Klubben har gått på en solid økonomisk smell fulgt av en sportslig nedtur. Elland Road-laget spiller på nivå tre i England. Enkelte frykter at også Liverpool står foran et lignende sammenbrudd, men Benitez er optimist.

- Klubben jobber hardt
- Jeg kan ikke se for meg at Liverpool skal bli et nytt Leeds. Nedbetaling av gjeld har vært prioritert høyt dette året, så klubben jobber veldig hardt for å innfri kravene til dette, sier Benitez til The Times.

Dårlig økonomi har lagt klare begrensninger på spanjolens muligheter til å forsterke laget. Denne sesongen har Liverpool trøblet i både Premier League og Mesterligaen.

- Fremtiden står på spill
- Noen ganger må man se ting i større perspektiv. Fremtiden til denne klubben står på spill. Jeg tror vår posisjon vil bli mye bedre når gjelden er nedbetalt. Det var en av de viktigste tingene å håndtere. Dette må vi håndtere hånd i hånd med det sportslige, sier Benitez.

Spanjolen ønsket seg David Villa, Michael Turner, Matthew Upson og Steven Jovetic i sommer, men måtte droppe kjøpene som følge av Merseyside-klubbens elendige økonomi. (©NTB)