Lyn (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)
Lyn (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)

Lyn AS begjært konkurs

Lyn AS har begjært oppbud. Etter en helhetsvurdering har styret kommet til at det ikke var grunnlag for videre drift.

Det bekrefter Oslo-klubben i en pressemelding fredag.

LES OGSÅ: SMS reddet Lyn - inntil videre

- Det presiseres at klubben, FC Lyn Oslo, drives videre. For å sikre tilstrekkelig kapital til videre drift jobbes det videre med alternativer for langsiktig finansiering!

Fikk ikke nok midler
- Etter en helhetsvurdering har styret i Lyn AS kommet til at det ikke var grunnlag for videre drift. Det har ikke lykkes Lyn AS å få inn tilstrekkelig midler til å oppfylle de nødvendige kortsiktige forpliktelsene, som inkluderer kravet fra Skatt Øst om betaling av mva mm. Styret i Lyn AS besluttet derfor på styremøte den 10. desember å levere oppbudsbegjæring den 11. desember, heter det i pressemeldingen fra Lyn.

Klubben FC Lyn Oslo drives imidlertid videre.

- Det presiseres at klubben, FC Lyn Oslo, drives videre. For å sikre tilstrekkelig kapital til videre drift jobbes det videre med alternativer for langsiktig finansiering. Det er tatt et initiativ fra en gruppering som vil fortsette arbeidet med å få på plass tilstrekkelig kapital til videre drift av FC Lyn Oslo. Disse vil etablere et nytt AS som vil inngå en samarbeidsavtale med klubben, heter det fra klubben.

- Vi registrerer at Lyn AS har begjært oppbud, og avventer den videre behandlingen av denne begjæringen. Det er ingen tvil om at FC Lyn Oslo er i en økonomisk svært utfordrende situasjon, men vi håper fortsatt klubben får inn tilstrekkelig med midler til å sikre videre drift, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding.

Etablerer nytt AS
Nå skal et nytt AS etableres.

- Det er Lyn–venner som har spilt for klubben som står bak initiativet. Disse jobber sammen med FC Lyn Oslo om en langsiktig finansiering som støtter opp under de nye langsiktige sportslige planene til klubben, opplyser klubben.

- Initiativtakere er Tor Westerheim og Alexander Miller, som samarbeider med andre tilknyttet FC Lyn Oslo.

Lyn rykket denne sesongen ned fra Tippeligaen.

Lyn (Foto: SCANPIX)
Lyn (Foto: SCANPIX)

Hele administrasjonen uten jobb
Ifølge Aftenposten betyr fredagens konkurs at hele administrasjonen nå er uten jobb.

Det gjelder imidlertid ikke spillerne og trenerne. De er ansatt i klubben og er derfor ikke omfattet av konkursen.

- Det er nå satt i gang et arbeid med å opprette et nytt aksjeselskap som skal sørge for at klubben FC Lyn Oslo skal kunne leve videre som fotballklubb, sier den nå arbeidsløse direktøren, Erik Langerud, til Aftenposten.

Må vente med jubel på Hamar
Foreløpig er det for tidlig å si om Lyn som fotballklubb er ute av seriesystemet.

- Sånn som jeg ser det, er det litt for tidlig å juble på Hamar. Fotballklubben er ikke ute av seriesystemet. Mye kan skje før årsskiftet, sier Langerud

HamKam vil overta Lyns plass i Adeccoligaen om fotballklubben Lyn ikke makter å skaffe nye finansiering. Klubblisensansvarlig Rune Nordhaug i Norges Fotballforbund vil ikke fastslå noe som helst om denne problemstillingen.

- I forhold til klubblisensen er den regulert slik at lisensnemnda kan trekke lisensen, men det betyr ikke at den må. Man må avvente til situasjonen er avklart, sier Nordhaug til Nettavisen.