Aksel Lund Svindal (Foto: MIKE SEGAR/REUTERS)
Aksel Lund Svindal (Foto: MIKE SEGAR/REUTERS)

Småsyk Svindal på 5.-plass etter første omgang

En småsyk Aksel Lund Svindal gjorde flere feil, men kjørte inn til femteplassen i super-G-delen av superkombinasjonen i Val d’Isère fredag.

- Jeg pådro meg en liten influensa eller forkjølelse i flyet på veien hjem fra rennene i Beaver Creek. Jeg har slitt med litt feber, og jeg merket det under rennet i dag, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter førsteomgangen av superkombinasjonen fredag.

- Aldri god rytme
- Jeg fikk aldri noen god rytme i dette tøffe super-G-rennet. Jeg gjorde flere feil og brukte mye energi på det. Med sykdommen i kroppen kostet det veldig mye, og slik situasjonen var, hadde jeg ikke så mye ekstra å gi, fortsatte han.

- Det er klart jeg er litt skuffet nå, men jeg håper jeg skal klare å reise meg i slalåmdelen, sa Svindal.

Sveitseren Sandro Viletta leder superkombinasjonen etter super-G med Carlo Janka på annenplass, 21 hundredeler bak. Marcel Hirscher fra Østerrike ligger på tredjeplass. Også Benjamin Raich plasserte seg foran nordmannen. Det skiller 91 hundredeler fra Svindal til Viletta.

Svakt av Myhre
Lars Elton Myhre gjorde et heller svakt super-G-renn og ligger ikke blant de 30 beste. Før slalåmomgangen er han 3,57 sekunder bak Viletta.

Kjetil Jansrud kom på innerski etter cirka 40 sekunders kjøring og er ute av rennet.

(©NTB)