Sven Göran Eriksson  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Sven Göran Eriksson (Foto: ANDREW YATES/AFP)

- Notts County-eierne vil selge seg ut

Eventyret i League 2-klubben kan være over før det har begynt.

Verdens eldste fotballklubb, Notts County, ble den store snakkisen i Fotball-England da det ukjente arabiske investeringsselskapet Munto Finance kjøpte opp klubben i juli 2009.

Investeringsselskapet, som er registrert på Jomfruøyene, hadde store planer for klubben som ble stiftet helt tilbake i 1861.

Målsetningen var å føre klubben gradvis oppover i det engelske divisjonssystemet og på sikt kjempe seg opp i toppen av engelsk fotball.

Torsdag kom meldingen om at investeringsgruppen ønsker å selge sin eierpost i klubben. Det melder BBC.

Les også: Notts County på vei ut av dødsskyggens dal 

Høye ambisjoner
Like etter at oppkjøpet var et faktum ble den meritterte svenske treneren Sven-Göran Eriksson ansatt som sportsdirektør for klubben. Han fikk med seg landsmannen Tord Grip som sin personlige rådgiver.

- Det er derfor jeg sitter her. Det er kanskje den største fotballutfordringen i mitt liv. Å prøve å ta Notts County tilbake til Premier League, sammen med manageren og alle andre, er målet, sa Eriksson på pressekonferansen etter ansettelsen.

«Svennis» var raskt ute med sjekkheftet og sikret seg den danske målvakten Kasper Schmeichel.

Sven-Göran Eriksson  (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
Sven-Göran Eriksson (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)

Campbell kom, så og gikk
Den kanskje største bomben på det engelske overgangsmarkedet i sommer var imidlertid at den tidligere engelske landslagsstopperen Sol Campbell valgte å skrive under for klubben.

Les også: Fra landslaget til ligasystemets kjeller

Samtidig svirret det også rykter om at Roberto Carlos, Fredrik Ljungberg, Christian Vieri og Benjani ville følge etter Campbell inn stadionporten på Meadow lane.

Det ble imidlertid ingen flere storsigneringer før seriestart og etter kun én ligakamp valgte en misfornøyd Campbell å si opp sin kontrakt med klubben.

- Jeg visste at jeg ville bli klubbens første store signering, men jeg ble fortalt at mange ville komme etter. Navn som Roberto Carlos og Benjani ble nevnt, men det ble aldri noe av, oppga Campbell som en av årsakene  til avgjørelsen om å forlate klubben.

STOPPET PÅ ÉN: Det ble bare en kamp for Sol Campbell i Notts County-trøya. (Foto: PA Wire/AP)
STOPPET PÅ ÉN: Det ble bare en kamp for Sol Campbell i Notts County-trøya. (Foto: PA Wire/AP)

Treneren fikk fyken
I oktober måtte også manager Ian McParland forlate Meadow Lane etter å ha fått sparken som manager. Inn kom Svennis' svenske kompis Hans Backe.

I samme måned ble Munto Finance-oppkjøpet omsider formelt godkjent av Premier League-ledelsen etter å ha vært under granskning.

I skrivende øyeblikk ligger Notts County på en noe skuffende femteplass i League 2.

Svennis, Hans Backe (Foto: ALEX CRUZ/EPA)
Svennis, Hans Backe (Foto: ALEX CRUZ/EPA)

- Har mistet interessen
Det er uklart om det er tabellplasseringen som nå har gitt eierne kalde føtter, men ifølge BBC har konsernet tatt kontakt med flere investorer med tanke på et eventuelt oppkjøp av klubben.

Ifølge BBCs kilder kan en løsning være at Svennis og klubbens styreformann Peter Trembling kjøper seg inn i klubben.

- Eriksson ønsker å bli værende og Peter Trembling bruker sine internasjonale kontakter til å tiltrekke seg nye investorer nå som Munto Finance har mistet interessen, sier BBCs reporter Pat Murphy som følger Notts County svært tett.

Det er uklart hva et eventuelt salg av klubben vil ha og si for ambisjonsnivået og den videre satningen til verdens eldste fotballklubb.

KJØPES AV ARABERE: Notts County kan håpe på lysere tider etter at det går mot oppkjøp av klubben.  (Foto: TV 2/)
KJØPES AV ARABERE: Notts County kan håpe på lysere tider etter at det går mot oppkjøp av klubben. (Foto: TV 2/)