Sjevtsjenko (Foto: YIORGOS KARAHALIS/REUTERS)
Sjevtsjenko (Foto: YIORGOS KARAHALIS/REUTERS)

Drillos Norge møter Ukraina

Det norske fotballandslaget møter Ukraina på Ullevaal til sommeren.

Ukraina var nære ved å kvalifisere seg for neste sommers VM-sluttspill i Sør-Afrika, men Hellas ble for sterke i playoffen og tok seg til sluttspillet med 1-0-seier sammenlagt.

I stedet for oppkjøring i Sør-Afrika tar det ukrainske landslaget, med stjernespissen Andrij Sjevtsjenko i spissen, turen til Ullevaal for å spille privatlandskamp den 2. juni, 2010.

Det melder Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å få på plass denne kampen. Ukraina er EM-arrangør, og dette blir en bra sportslig utfordring for oss, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Fra før er det klart at Norge møter Frankrike den 11. august. Dermed får landslaget bryne seg på to solide europeiske motstandere før EM-kvalifiseringen begynner i september 2010.

Da lagene møttes i 2008 vant Ukraina 1-0 etter scoring av Yevhen Selezniov.

- Ukraina er en tøff og spennende motstander som tilhører det øverste sjiktet i Europa. De slo blant annet England i VM-kvaliken, og de er en sterk fotballnasjon både på klubb- og landslagssiden. Men vi satser selvfølgelig på å ta revansj, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

Egil Olsen (Foto: Josefsen, Jon-Michael/SCANPIX)
Egil Olsen (Foto: Josefsen, Jon-Michael/SCANPIX)