Alberto Contador  (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)
Alberto Contador (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)

Contador tviler på Tour-triumf

Står ribbet tilbake etter Lance Armstrongs Astana-raid.

Nyheten om at Oscar Pereiro Sio til slutt har kommet med enighet med Astana er ikke nok til å berolige Alberto Contador.

Den regjerende Tour de France-vinneren står nærmest ribbet igjen etter at Lance Armstrong forsynte seg grovt av lagkameratene hans.

- Jeg er realistisk, og vet at jeg har et svakere lag enn tidligere år, sier Contador til Marca.

Forlatt
Samtlige av de han startet Touren med i år er forsvunnet.

Armstrong tok med seg Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Sergio Paulinho, Haimar Zubeldia, Jaroslav Popovych, Gregory Rast og Dimitri Muravjev til Radio Shack.

Alene igjen står Contador. Han innser at det ligger en enorm jobb foran ham.

- Vi må jobbe hardt fremover med motivasjonen på trening slik at vi vet hva vi kan oppnå, og hvordan det skal gjøres, sier Contador.

Lærte av Lance-feiden
Hans nye lagkamerat, landsmannen og Tour-vinner i 2006, Oscar Pereiro er sårt tiltrengt som hjelper i juli, men «El Pistolero» tviler på at det holder.

- Jeg vet at det kommer til å bli et tøft år. Det er mulig jeg ikke kan vinne Tour de France, selv om jeg er i god form, tror spanjolen.

Som vanlig må Contador svare på spørsmål om Armstrong. Amerikaneren fullroste Contador som kanskje verdens største sykkeltalent noensinne, men det er ingen tvil om de to aldri blir bestevenner.

- Jeg må innrømme at han presset meg til det ytterste både fysisk og psykisk, men det modnet meg. Jeg håper å kunne utnytte den erfaringen neste år, sier Contador, som ble 27 år på søndag.