Magnus Carlsen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Magnus Carlsen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

Carlsen nær verdenstoppen

Magnus Carlsen tok ny seier i London - og kan bli historisk.

Etter nok en seier i London skal det svært mye til for å stoppe Magnus Carlsen fra å bli den yngste noensinne på toppen i verdensrankingen.

Under sjakkturneringen London Chess Classic onsdag, slo Carlsen briten Luke McShane.

- Det var et skikkelig kampparti, og Magnus spilte kjempebra. Det gjorde McShane også, men han ble straffet av Carlsen for sine unøyaktigheter, sier generalsekretær i Norges Sjakkforbund Dag Danielsen til NTB.

For å nå toppen på den offisielle verdensrankingen trenger Carlsen 4,5 poeng i turneringen. Det sikrer han ved å vinne to partier mer enn han taper. Carlsen har så langt seier i to av to partier. Tirsdag innledet han turneringen ved å utklasse erkerivalen Vladimir Kramnik. Det gjenstår fem kamper.

- Dermed kan Carlsen egentlig sikre seg ved å spille remis i resten av turneringen. Det kommer han ikke til å gjøre, og han kommer til å kjempe videre, men det må skje noe helt spesielt dersom han ikke skal klare å sikre de 4,5 poengene, sier Danielsen.

På den uoffisielle rankingen er Carlsen allerede ener. Veselin Topalov topper den offisielle rankingen, men har gått glipp av en rekke turneringer i det siste. (©NTB)