Thomas Ulsrud (Foto: Karl Josef Hildenbrand/EPA)
Thomas Ulsrud (Foto: Karl Josef Hildenbrand/EPA)

Knuste Tsjekkia og sikret EM-medalje

Norge med Thomas Ulsrud som skip knuste Tsjekkia med 9-3 i curling-EM onsdag.

Det betyr sikker EM-medalje og to sjanser til å nå finalen.

– Deilig. Det gikk vår vei på slutten. Nå er vi sikret minimum bronsemedalje i mesterskapet, men best av alt er det at vi er i 1-2-sluttspillet. Vi får to sjanser til å nå finalen, og det har vi tenkt å benytte oss av, sa Thomas Ulsrud til NTB etter den nest siste kampen i puljespillet.

- Ikke lett mot Sverige
Sverige blir motstander i det gjeveste sluttspillet, der vinneren går rett til finale, mens taperen får en ny finalesjanse mot vinneren av 3-4-sluttspillet. De norske sjansene til å nå EM-finalen er derfor på mer enn 50 prosent.

– Svenskene har et bra og ungt lag, så vi får ingen parademarsj mot dem. Denne sesongen har vi møtt svenskene to ganger. Det er blitt en seier og ett tap, så sluttspillet som starter torsdag, blir ikke lett, slo Ulsrud fast etter seieren over Tsjekkia.

Norge har vunnet alle kampene sine i puljespillet bortsett fra én. Det var mot Frankrike, da nordmennene tapte 5-7 tirsdag. Ulsrud og co. slo tilbake senere den samme dagen og «moste» hjemmefavorittene fra Skottland med 9-5.

- Spilt knallbra
– Bortsett fra arbeidsuhellet mot Frankrike har vi spilt knallbra hittil i turneringen, men slikt spill har vi prestert hele dette året, fortalte Ulsrud, som ikke la skjul på at alle spillerne har stor selvtillit før sluttspillet starter.

Ved siden av sjefen selv er det Torger Nergård, Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Thomas Løvold som spiller på det norske laget. (©NTB)