Reaching Horizones factor
Reaching Horizones factor

Blir oppvarmingsband for metalstjerner?

«X Factor»-finalistene Reaching Horizons fortsetter suksessen etter utstemmingen.

Fetterne Anders Ringdal Strøm og Per Fredrik «Pelle» Åsly i Reaching Horizons ble de første av «X Factor»-finalistene som ble stemt hjem, men bestemte seg for ikke å gi opp musikkdrømmen innen metalsjangeren.

Blir oppvarmere?

Nå blir de kanskje oppvarmingsband for det norske metalbandet Pagans Mind.

- Reaching Horizons er ungdom som tør å gjøre noe annerledes, selv om deres fremførelse på TV er kommersialisert, spiller de power metal til vanlig, og derfor er de et band vi kan tenke oss å dele scene med, sier Pagans Mind-vokalist Nils K. Rue til tv2underholdning.

- De er veldig flinke

Rue forteller videre at han likte å se fetterne rocke på «X Factor»-scenen og at han ser en lys fremtid i møte for gutta.

- Jeg synes det var utrolig artig å se de gjøre versjoner av metalklassikere og synes de var veldig flinke. De skulle dog fått sjansen til å fullføre et show med fullt band, sier han.

- Vi bruker ofte å invitere unge og håpefulle band som oppvarming for å gi de sjansen til å spille for publikum, og det har gitt mange stå-på vilje og lyst til å følge drømmen sin til fordel for å «gjøre det alle andre gjør». Vi syns det er kjempekult at Reaching Horizons i det minste kan fronte metal på et vis kommersielt her i landet.

I ekstase

Reaching Horizons-gutta er svært glade over oppmerksomheten de får fra et av deres egne favorittband.

- Vi ser veldig opp til Pagans Mind, og da spesielt Nils, siden han er en helt rå vokalist. Vi har vært på konsert med dem flere ganger, og de har vært en stor inspirasjon for oss i lange tider. Vi vet at det er en lang vei å gå for å lykkes med den musikken vi spiller, men hvis man spiller bra musikk, er det ikke noen grunn til at det ikke skal kunne gå an å gjøre det stort. De er jo et levende bevis på det, sier Per Fredrik Åsly.

- De er et episk band, og jeg anbefaler alle til å sjekke ut nettsida deres, og plukke opp den nye DVD-en deres «Live Equatio».

Se «X Factor» på TV 2 fredag klokken 20.00!

Les mer om «X Factor» her!