jakt
jakt

Jakten-bøndene utslitt av mediekjøret

Tar pause fra pressen.

«God kveld Norge» skrev tidligere denne uka om TV 2-bonde Jan Erik Kjær fra «Jakten på kjærligheten» som kritiserte pressen, og sier han ikke kommer til å stille opp på noe i media lengre.

Gråt på TV

Han har fått et voldsomt press mot seg på grunn av gråtingen på TV, homo-hets, og til slutt da han trakk seg fra kjærlighetsjakten.

- Fra nå skal det ikke være mer fokus på kjærlighetsbonden. For å greie å komme tilbake den naturlige hverdagen, skal jeg si tvert nei til all presse, og jeg skal prøve å ikke ta inn over meg alt det ukeblad og tabloidaviser kommer til å koke sammen. Jeg er ikke flinkere enn andre til å takle slike prøvelser. Dersom sladrepressen velger å holde løssalget oppe på rykter og tøys, har ikke jeg makt til å gjøre noe som helst med det. Det viktigste er at jeg selv, og alle som betyr noe for meg, vet hva som er den hele og fulle sannheten, sa Kjær til Gudbrandsdølen Dagningen i helga.

Les mer: Homo-bonden går i dekning

Kristian: - Jeg er lei

Nå sier også Kristian Akervold til «God kveld Norge» at han kutter ned på hva han sier i pressen, og ønsker ikke å uttale seg om mandagens episode.

Bonden har måttet tåle en rekke oppslag og grov hets etter at to av frierne hans reiste fra han.

- Jeg sier ikke så mye mer. Det er en kombinasjon av at jeg er lei og ikke vil bidra til at det blir så mye saker på meg. Jeg føler at jeg har tatt veldig mye av trøkket, sier Kristian til «God kveld Norge».

Calle Breen angrer voldsomt på sin deltakelse i programmet, og sier til «God kveld Norge» at han er svært overrasket over hvor mange presseoppslag som har kommet i ettertid.

- Det har vært en voldsom media-dekning, og jeg kan ikke fatte hvor mange oppslag det er blitt i etterkant. Jeg var ikke forberedt på det, nei, forteller han til «God kveld Norge».

Les mer: - Hadde aldri meldt meg på igjen

Også friere reagerte

Flere friere har også blitt kjørt hardt i pressen.

Sølvi Heggdal reagerte kraftig på at et bilde hvor hun stiger opp i boblebadet, har blitt heftig brukt av flere nettsteder.

Kristians frier Anita har også gått kraftig ut, og mener seg feil fremstilt og uthengt i pressen.

Dette er ikke noe nytt fenomen i år, selv om presset denne sesongen har vært formidabelt.

TV-bonden Ragnhild Strømmen fikk en psykisk knekk. Hun følte seg overlatt til seg selv. Rigmor Solberg, frieren til Svein Romundstad, fikk også psykisk knekk, og måtte sykemeldes fra jobben på grunn av kjærlighetssorg.

- Stort trykk

Pesseansvarlig i TV 2, Katrine Wergeland, sier til «God kveld Norge» at man har merket seg at det har vært mye press på deltakerne i år.

- Det har vært et stort trykk på deltakerne. Vi ser jo at det kan bli mye, og prøver å ta hensyn til det, sier hun

- Har det vært annerledes i år enn tidligere år?

- Egentlig ikke. Det varierer alltid hvem det blir mest trykk på i forhold til hva som skjer på de forskjellige gårdene.

Når det gjelder hetsen på blogger og debattforum, mener Wergeland at de ansvarlige nettstedene må ta på seg ansvaret.

- Slik er det med alle konsepter. Her er det opp til nettsidene å få fjernet det som er krenkende.

Hun er imidlertid ikke redd for at det kan bli vanskeligere å få med folk til senere sesonger av «Jakten på kjærligheten» på grunn av det massive mediekjøret.

- Nei, det er vi ikke redd for, avslutter hun.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)