Marianne Skarpnord, fra LPGA turnering i Florida i 2009. (Foto: SCOTT HALLERAN/AFP)
Marianne Skarpnord, fra LPGA turnering i Florida i 2009. (Foto: SCOTT HALLERAN/AFP)

Skarpnord kunne juble for LPGA-plass

- Nå er jeg egentlig bare glad for at det er ferdig, sier Marianne Skarpnord til TV 2 Sporten.

Marianne Skarpnord er klar for LPGA fra neste sesong etter at hun tok en sterk andreplass i kvalifiseringsturneringen i Daytona Beach.

Etter fem lange golfrunder, og flere utsettelser på grunn av regnvær i Daytona Beach, kunne Marianne Skarpnord i dag juble for LPGA-kortet.

- Nå er jeg egentlig bare glad for at det er ferdig, at det ikke regnet i dag, og at jeg kan forlate Daytona Beach med LPGA-kortet i lomma, sier 23-åringen til TV 2 Sporten.

- Utrolig glad
Østfoldjenta, som har vært blant de beste på europatouren denne sesongen, skal nå måle krefter med Suzann Pettersen, Lorena Ochoa og de andre verdensstjernene.

Nå venter en turnering i Dubai, før det blir juleferie.

- Jeg har ikke fått tygget så mye på følelsen av endelig å ha greid det. Men jeg er utrolig glad for at det gikk som vi ville. Når vi er hjemme fra Dubai, skal jeg slappe av og begynne å planlegge fremtiden.

Marianne Skarpnord  (Foto: RICHARD HEATHCOTE/AFP)
Marianne Skarpnord (Foto: RICHARD HEATHCOTE/AFP)

- Utrolig prestasjon
Og fremtiden er lys, ifølge sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie.

- Dette er en utrolig prestasjon av Marianne. Hun har et enormt potensial. Suzann Pettersen har vist at det er mulig, Marianne har alle forutsetninger for å bli like god. Hun kan sette sitt preg på LPGA-touren allerede fra neste sesong.

Etter en dårlig start på kvalifiseringen, vartet 23-åringen opp med storspill de siste fire rundene. En plass blant de 20 beste ville sikre LPGA-spill, med sju slags margin før avslutningsrunden kunne Skarpnord spille med senkete skuldre. Og hun spilte bra, to birdier, kun én bogey og resten par var fasiten etter de siste atten hullene.

- Slo bra
- I dag slo jeg ballen veldig bra, jeg var på pinnen nesten hvert eneste hull, men misset en del putter. Jeg var ganske sikker på at jeg kom til å greie det, jeg visste at jeg bare måtte være tålmodig og ikke bli stresset dersom jeg slo et dårlig slag.

Nå venter en ny tilværelse med millioninntekter og flytting til USA.

- Jeg kommer ikke til å kjøpe meg noe, men kommer til å leie meg noe sånn at jeg har et sted jeg kan kalle hjem.

Nå skal Skarpnord bruke julen til å planlegge fremtiden, og regner med å spille sin første turnering på LPGA-touren i februar.