Erik Soler  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Erik Soler (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Solér: - Skal gjøre Red Bulls til USAs beste

Erik Solér med hårete mål da han i dag ble presentert som ny sportsdirektør i New York Red Bulls.

- Mitt første målet er å skape et lag som kan vinne kamper og bygge opp et lag som er best i USA. Det hovedmålet, sier nordmannen til klubbens nettside.

- For å gjøre det må man være veldig profesjonell i alle andre aspekter også. Dette handler om lagarbeid, og ikke at jeg skal komme inn å være konge for det hele. Vi skal utvikle folk og bygge hver dag slik at vi når målene våre, sier Solér.

Ny stadion
Neste sesong flytter New York Red Bulls fra Giants Stadium til det nye det nye stadionanlegget Red Bull Arena i Harrison, New Jersey.

- Det blir en helt ny verden for denne klubben. Vi får fasiliteter som kan konkurrere med de beste i Europa. Det er en stor by og nok folk til å fylle stadion om vi produserer det folk ønsker. For meg er den en klubb med en potensielt stor fremtid både her i USA og internasjonalt, og det er derfor jeg har tatt denne utfordringen.

Endte sist
- Vi skal jobbe hardt hver dag og at alle supporterne skal være stolte av klubben i deres hjerter. Men ting skjer ikke på én dag, og vi må jobbe på og gjøre alt vi kan for å gjøre fansen enda stoltere.

Og alt tyder på at Erik Solér har en tøff jobb foran seg.

New York Red Bulls vant bare 5 av 30 kamper denne sesongen, og endte som jumbo i Major League Soccer, Eastern Conference.

Erik Solér har 39 kamper for Norge, og har spilt for Lillestrøm, Brann, Hamburg og AGF Aarhus. 49-åringen er utdannet psykolog, og har blant annet drevet et agentfirma og vært eier i Start.