Aksel Lund Svindal (Foto: Alessandro Trovati/AP)
Aksel Lund Svindal (Foto: Alessandro Trovati/AP)

Svindal på tredjeplass i Beaver Creek

Aksel Lund Svindal kjørte inn til sesongbeste og tredjeplass i lørdagens utforrenn i Beaver Creek.

Bare 4/100 sekund skilte Svindal fra vinneren, sveitsiske Carlo Janka, mens Didier Cuche havnet midt imellom de to og sørget for sveitsisk dobbeltseier.

- Jeg hadde veldig gode ski, og det gikk bra unna på glistrekkene på toppen, men jeg gjorde en liten feil mot slutten som nok kostet meg noen tideler. Feilen var ikke stor, men det var nok til å havne fire hundredeler bak, sa Svindal til NTB.

- Dessverre hadde jeg ikke marginene med meg denne gangen, men det har jeg hatt flere ganger før. Det var en veldig teknisk løype der små feil kan gjøre forskjellen. Den lille feilen kostet meg nok seieren i dag, men jeg er fornøyd likevel, la han til.

Aksel Lund Svindal har gjort det til en vane å gjøre det bra på amerikansk snø, men i OL i Vancouver vil snøforholdene være annerledes.

- Det er ganske nærme havet så det er litt annerledes, men jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være mulig å kjøre fort der også, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Svindal har gjort sakene sine bra de gangene han har returnert til bakken der han skadet seg stygt for to sesonger siden. I fjor vant han ett av de to utforrennene i Beaver Creek, og nå var han tilbake på seierspallen etter skadeproblemene i høst. (©NTB)