Even Hovland (Foto: Torgersrud, Marius/SCANPIX)
Even Hovland (Foto: Torgersrud, Marius/SCANPIX)
Even Hovland (Foto: TV 2/)
Even Hovland (Foto: TV 2/)

Sogndal-stopper på prøvespill hos United

Even Hovland (20) skal prøvespille for selveste Manchester United.

Manchester United ønsker å ta en nærmere titt Sogndals midtstopper Even Hovland (20) og har tilbudt unggutten prøvespill.

Even Hovland (Foto: TV 2/)
Even Hovland (Foto: TV 2/)
Den lovende U-landslagsspilleren har vært en del av Sogndals A-stall siden 2006, men har slitt mye med skader.

Årets sesong i Adeccoligaen ble sterkt amputert for Hovland ettersom han pådro seg brudd i leggbeinet på oppvarmingen allerede foran vårens første seriekamp mot Hønefoss.

Unggutten var tilbake på banen i de siste kampene i høstsesongen.

- Vi har takket ja til et slikt treningsopphold siden det er bra for Even, sier Sogndals sportslige leder Trond Fylling til sogndalfotball.no.

På prøvespill på mandag
Hovlands agent Jim Solbakken bekrefter at Hovland drar på prøvespill kommende uke. Han forteller at han først og fremst skal trene med Ole Gunnar Solskjærs reservelag.

- Han reiser over dit på mandag og blir der en uke, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Solbakken mener Hovland har fortjent sjansen i Manchester etter å ha fått store deler av sesongen ødelagt av skaden.

- Det blir en positiv greie for Even etter å ha vært skadet så lenge denne sesongen. Det blir også positivt for Manchester United som har snakket om han og sett på ham i flere år, sier Solbakken som ikke vil spekulere i sjansene for at Hovland blir tilbydt kontrakt med de regjerende engelske seriemesterne.

- Kontaktes av tippeligaklubber hver dag
Solbakken mener Hovland er et av landets aller største talenter.

- Flere europeiske klubber har sett på ham flere ganger. Han er et av de største talentene vi har i norsk fotball, mener Solbakken.

jim solbakken  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
jim solbakken (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Agenten hevder han stadig får henvendelser fra tippeligaklubber som er interesserte i Hovland, men han har liten tro på at noen av klubbene har nok penger til å kunne drømme om 20-åringens underskrift.

- Even er helt klart moden for Tippeligaen. Jeg får henvendelser fra tippeligaklubber hele tiden - hver dag, men han har det godt i Sogndal. Det skal skje mye dersom en norsk klubb har råd til å kjøpe ham, sier Solbakken.