Ole Einar Bjørndalen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Bjørndalen overveldet etter Östersund-triumf

Emil Hegle Svendsen sikret dobbelt norsk på 10-kilometeren lørdag.

Östersund / Bergen (TV 2 Sporten): Den norske skiskytteren Ole Einar Bjørndalen hadde en svak dag på 20-kilometeren på fredag, men kom knusende tilbake og vant lørdagens 10-kilometer i svenske Östersund.

Lettet Bjørndalen
Bjørndalen skjøt feilfritt på begge skytingene og holdt dessuten god fart i sporet. Dermed slo han landsmannen Emil Hegle Svendsen på andreplass med 25,1 sekunder.

35-åringen fra Simostranda har vært usikker på egen form i sesonginnledningen og var overveldet etter å ha sikret sesongens første triumf.

- Jeg har plundret så mye i høst så dette var langt i overkant. Etter torsdagens 20 kilometer fryktet jeg at det kunne ta en måned før jeg kom i skikkelig slag. Derfor er jeg overrasket over at det gikk så lett i dag, sier han til TV 2 Sporten.

Han takker treneren Roger Grubben for å ha hjulpet han i forberedelsene inn mot rennet.

- Det har blitt mange og lange samtaler på telefon til Roger siden torsdag - det viste seg nyttig. Skytingen gikk jo greit, i tillegg hadde jeg gode ski så det var bare å skuffe på.

Hegle Svendsen nummer to
Emil Hegle Svendsen, som gikk til topps på fredagens 20-kilometer pådro seg ett bomskudd på stående skyting. Det holdt imidlertid til å holde amerikaneren Tim Burke, som skjøt feilfritt, bak seg på resultatlista.

Øvrige norske plasseringer: Ronny Hafsås - 11. plass, Alexander Os - 18. plass, Lars Berger - 24. plass, Halvard Hanevold - 30. plass, Rune Brattsveen - 40. plass.

Se intervju med Hegle Svendsen i videovinduet under:

368764