Tone Damli Aaberge
Tone Damli Aaberge

- Det vi har sett, hørt og opplevd er helt uvirkelig

Se femte og siste del av Tone Damli Aaberges videodagbok.

Etter en uke på reisefot i Sierra Leone har Tone og hennes reisefølge den siste dagen tatt turen ut til kysten.

- Det er ikke bare død og fordervelse her i Sierra Leone, sier Tone og ser utover havet bak seg.

- Dette er det vakreste jeg har opplevd noen gang, legger hun til.

Må «fordøye» inntrykkene

Etter på ha truffet flere av barna og ungdommene Plan Norge hjelper i landet som i ni år ble herjet av en blodig borgerkrig er det mange inntrykk Tone nå jobber med å fordøye.

- Vi har hatt en veldig lang uke. Det har vært tidkrevende og slitsomt fordi det har vært mye å ta inn.

Derfor tok de utflukten til kysten, for å slappe av litt, trekke pusten, tenke på og snakke om det de har vært igjennom.

- Det er veldig godt å få tid til å tenke over ting tenke på det vi har opplevd her nede. Det begynner mer og mer å synke inn, selv om det er helt uvirkelig det vi har sett, hørt og opplevd, sier Tone.

Se hele videodagboken til Tone øverst i saken.

Vil du bli Plan-fadder? Les mer og registrer deg her.

Hjelper barn i 48 land

Høstens Artistgalla er et samarbeid mellom Plan Norge og TV 2.

Målet med kvelden er å rekruttere flere faddere slik at Plan kan utvide sitt arbeid for fattige barn. Som Plan-fadder bidrar man til at barn i 48 land i sør får mulighet til en bedre framtid.

Det er i dag 115 000 Plan-faddere i Norge. Plan er tilstede i 65 land, og driver utviklingsprosjekter i 48 land i sør. Plan Norge hadde fadderaksjon første gang i 1996.

- Det er barna som er et lands framtid. Å gi barn mulighet til et bedre liv, er avgjørende for både hvert enkelt barn og for å skape utvikling for alle. Derfor håper vi så mange som mulig vil være med å bidra til barnerettet utvikling, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge.

- Fadderskap i Plan gir både vennskap, kunnskap og resultater, og over 115 000 er allerede Plan-faddere i Norge. Vi håper enda flere blir faddere under Artistgallaen på TV 2, legger hun til.

Vil du bli Plan-fadder? Les mer og registrer deg her.

Vinn et faddermøte

Listen over gode grunne til å melde seg som Plan-fadder er lang. Her skal du få en god grunn til: Du kan vinne et fadderbesøk, det vil si at du kan ta med deg et familiemedlem, venn eller kollega på en reise hvor dere får treffe ditt fadderbarn.

Les mer om konkurransen her.

Se Artistgallaen på TV 2 lørdag klokken 21.45 og søndag klokken 14.00.