KRIGEN FORTSETTER: Johan Bruyneel går til nytt angrep på Alberto Contador og advarer spanjolen om at Lance Armstrong blir bedre neste år. (Foto: Montasje/Scanpix/)
KRIGEN FORTSETTER: Johan Bruyneel går til nytt angrep på Alberto Contador og advarer spanjolen om at Lance Armstrong blir bedre neste år. (Foto: Montasje/Scanpix/)

Bruyneel i strupen på Contador

- Han må få beina på jorda igjen.

Det er ingen tvil om at forholdet mellom Johan Bruyneel og Alberto Contador er under frysepunktet.

Sammen med Lance Armstrong har den tidligere sportsdirektøren i Astana gått til angrep på den dobbelte Tour de France-vinneren flere ganger etter sommerens ritt.

Og ordkrigen fortsetter.

- Contador stod frem som i 2007 som vinner av Touren uten at noen forventet det. Han har så mye penger som han kunne ønske seg, starter Bruyneel.

- Det er ikke nok for den 26 år gamle syklisten som ikke kan slå seg til ro. Det er kanskje bare min mening, men Alberto må lære at berømmelse kun er midlertidig sånn at han kan få beina ned på jorda igjen, sier belgieren til Knack.be.

- Contador er en tulling
Tidligere har Armstrong og Bruyneel i fellesskap slaktet Contador blant annet på Twitter.

- Noen ganger er det bedre å tie og bli oppfattet som en tulling, enn å snakke og dermed fjerne all tvil, skrev Bruyneel på Twitter etter at Contador leverte følgende kommentar:

- Mitt forhold til Lance er ikke-eksisterende. Selv om han er en stor mester har jeg aldri beundret ham. Det vil jeg heller aldri gjøre, sa spanjolen etter at årets Tour var unnagjort.

Tror på sterkere Armstrong
Det var nærmest forventet at det ville bli store problemer ved å ha de to på samme lag under årets Tour. Dermed var det heller ikke noe sjokk at de to ikke sykler med samme trøye neste år.

Bruyneel tror Armstrong kan levere enda sterkere med sitt eget RadioShack i ryggen - uten Contado.

- Han forventer at han blir sterkere neste sesong, noe som også er logisk. Han vendte tilbake etter tre år der han ikke levde som en toppidrettsutøver, men kom allikevel på en tredjeplass i Tour de France. Det må jeg ærlig si at jeg ikke hadde trodd var mulig, skryter Bruyneel av sin våpenbror.

- Nå går han inn mot vinteren med en sesong i beina. Det betyr at han automatisk vil være noen prosenter bedre neste sommer. Om det er nok til å konkurrere med Contador er en annen ting. Vi får vente og se, sier Johan Bruyneel.