Akupunkturskole3
Akupunkturskole3

– De kastet meg ut av skolen da jeg fikk vannkopper

Cathrine Kleveland gledet seg til å bli akupunktør og var kjempefornøyd med studiene – helt til hun fikk vannkopper.

Faktisk var det først da hun ble friskmeldt at problemene virkelig startet for studenten ved Norsk skole i kinesisk medisin:

Les også: Advarer mot akupunktørcowboyer

– Jeg fikk beskjed om at jeg fortsatt var en smittefare for mine omgivelser, og måtte holde meg unna skolen, selv etter at jeg hadde tatt masse blodprøver hos legen og fått erklært at jeg verken var syk eller smittebærer av noe slag. Da jeg ikke godtok internettbasert undervisning som fullgod erstatning for den praktiske undervisningen jeg ville fått på skolen, ble jeg rett og slett kastet ut. Jeg syns det er urettferdig at jeg ikke får komme tilbake, jeg opplever jo at jeg ikke har gjort noe galt, annet enn å få vannkopper, forteller Cathrine Kleveland til TV 2 hjelper deg.

Smittefare i innkapslet form

Cathrine viser oss flere e-poster fra studieleder Jaigi Enar Tidemand, der han ber studenten om å gå til behandling hos en spesifikk biopat før hun kan få komme tilbake på skolen.

«Du må bli ordentlig frisk først, før du kan møte opp i klinikken. Jeg kan ikke ta risiko med smittefare, også eventuelt dem i innkapslet form» står det i en av e-postene fra Tidemand.

– Jeg ble jo alvorlig bekymra for at jeg virkelig var syk og smittefarlig, og gikk da til slutt til en biopat, som også friskmeldte meg. Men dette var heller ikke godt nok for skolen, for studielederen hadde ikke godkjent akkurat denne biopaten, det var kun den ene biopaten han hadde anbefalt som visstnok kunne hjelpe meg, forteller Cathrine.

TV 2 hjelper deg har både snakket med biopaten Cathrine gikk til, og sett legeerklæring med prøveresultater, og begge fastslår at Cathrine er frisk og ingen smittefare for sine omgivelser.

Forbrukerombudet reagerer

– Det at det stilles et vilkår om at hun skal gå til en spesifikk form for behandling er helt urimelig, og jeg kan ikke se at denne skolen skal ha noen rett i å nekte henne å komme tilbake til skolen. Så dette er en veldig spesiell og helt uortodoks fremgangsmåte fra denne skolen sin side, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2 hjelper deg.

Sluttet frivillig?

Studieleder Jaigi Enar Tidemand, hevder på sin side at studenten trakk seg frivillig fra undervisningen, etter å ha hatt fravær grunnet feriereise og sykdom.

– Jeg syns jo dette bare er tull. Jeg har jo ikke sluttet frivillig, jeg har tvert imot kjempet hele tiden for å få lov til å komme tilbake, protesterer Cathrine.

Tidemand har ikke svart på direkte spørsmål fra TV 2 hjelper deg om Cathrine kan få komme tilbake igjen på skolen.

– For meg hadde det vært en fin løsning. Jeg har jo halvgått studium allerede, så å få lov til å fullføre hadde vært kjempefint, sier Cathrine.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 2030.