Trefilov (Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP)
Trefilov (Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP)

Trefilov mener barn ødelegger håndballen

Ny brannfakkel fra Russlands landslagstrener.

Her spiller du VM-manager

At Jevgenij Trefilov har et kvinnesyn som ikke akkurat fortjener Ottars ærespris er ikke noe nytt.

For et år siden provoserte han med denne kommentaren om Marit Breivik:

- Hun er en god trener. Det har jeg alltid sagt. Men hun er kvinne, og en kvinne i trenerrollen passer ikke helt, sa Trefilov til TV 2 Sporten.

Nei til graviditet
Men det er ikke det eneste den russiske bamsen mener ikke passer inn i håndballen.

- Russisk håndball har to store problemer. For herrerne er det militæret, for damene er det babyer. Disse faktorene påvirker hele karrieren. Det er meget vanskeligt å komme tilbake i god form etter en graviditet, sier Trefilov til Det internasjonale håndballforbundet ifølge haandbold.com.

Den omdiskuterte treneren peker på tyskernes store stjerne som har tatt en pause denne sesongen - nettopp som følge av graviditet.

- Bare se på Tyskland og Grit Jurack. Ingen vet om hun kommer tilbake etter å ha fått barn, sier Trefilov.

Bruker Norge som motivasjon
Trefilov har gjentatte ganger vært i hardt vær på grunn av sine uttalelser og krasse lederstil, men ingenting tyder på at russeren har tenkt å gi seg med det første.

Og grunnen til motivasjonen er Norge.

- De har et meget godt lag og Norge er min største personlige motivasjon for å fortsette som trener. Mitt mål er å vinne hver eneste kamp. Med den holdningen kan jeg aldri gi meg som trener, sier han.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Hvis ingen barn spiller håndball kommer det ikke til å være noe håndball i framtiden i det hele tatt! Idiot!» (bli med her)