Benni McCarthy (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Benni McCarthy (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)

Blackburn slo ut Chelsea

Blackburn møter Aston Villa i Ligacupens semifinale.

Blackburn tok imot Chelsea i Ligacupens kvartfinale på Ewood Park onsdag. Kampen ble et drama.

Nikola Kalinic sendte hjemmefansen til himmels da han satte inn 1-0 allerede etter ni minutter. Stillingen holdt seg til pause.

Drogba scoret
Didier Drogba utlignet like etter sidebytte og Salomon Kalou sendte Chelsea i føringen med sin nettkjenning fire minutter senere. Men vertene hadde ingen planer om å gi opp. Brett Emerton sørget for balanse etter 64 minutter.

Ingen av lagene klarte å sikre seieren i ordinær tid og kampen gikk til ekstraomganger.

Benni McCarthy scoret for Blackburn tidlig i den første ekstraomgangen, og det så ut som det skulle holde for hjemmelaget. Men Paulo Ferreira ville det annerledes. Han sørget for at det måtte avgjøres på straffespark med sin scoring på overtid i den andre ekstraomgangen.

Straffedrama
Benni McCarthy scoret på den første for hjemmelaget. Ingen hadde nok regnet med at Michael Ballack skulle misse, men tyskeren måtte skuffet innse at han ikke maktet å score. Brett Emerton var sikker fra krittmerket, det var også Drogba.

Chelsea (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Chelsea (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)

Vincenzo Grella hadde ingen problemer, det hadde heller ikke Florent Malouda. Kalinic som scoret kampens første klarte ikke å sette sin straffe. Juri Zhirkov scoret sikkert for Chelsea. David Hoilett sørget for hjemmejubel og da Gael Kakuta misset for London-lagtet var det hele over.

Blackburn er klare for semifinale i Ligacupen, der venter John Carews Aston Villa.

Morten Gamst Pedersen startet for Blackburn, men ble byttet ut etter 62 minutter.

 Carlo Ancelotti (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Carlo Ancelotti (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)