Thierry Henry (Foto: OFF/AFP)
Thierry Henry (Foto: OFF/AFP)
Thierry Henry (Foto: IAN LANGSDON/EPA)
Thierry Henry (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

Henry kan miste VM-kamper

Thierry Henrys hands mot Irland kan få store konsekvenser for Frankrike.

Frankrikes kaptein Thierry Henry risikerer å miste VM-kamper i Sør-Afrika neste sommer. Fifa president Sepp Blatter bekreftet i dag at Disiplinær-komiteen åpner sak mot Henry på bakgrunn av handsen som skaffet Frankrike den avgjørende scoringen i play off-kampen mot Irland.

- Det var åpenlyst unfair play og ble vist på tv-skjermer verden rundt. Henry vil bli gransket av FIFAs disiplinærkomité, men jeg vet ikke hva utfallet blir, sier Blatter på pressekonferansen.

LES: Fifa går til disiplinærsak mot Henry

Press fra en hel fotballverden
Fifa har vært under et enormt press etter at Henry jukset Frankrike til VM, og Blatter kalte derfor inn til ekstraordinært møte i FIFAs eksekutiv-komité i Cape Town i dag.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Tror ikke de straffer ham .. det er jo så mange franskmenn i FIFA og UEFA» (bli med her)

Samtidig kunngjorte Blatter at irene har trukket sitt krav om å få delta i VM som land nummer 33. Likevel forlanger en hel fotballverden at Fifa slår ned på jukset, og nå har altså Blatter gitt etter for kravet.

Se handsen her

362875

Neppe innføring av videodømming
Mange mener Henry-saken er et bevis på at fotballen må ta i bruk nye virkemidler for å avsløre juksemakere, men Blatter sa i dag at VM 2010 vil bli arrangert uten ekstra dommere, og uten teknologiske nyvinninger av noe slag.

Dette skal utredes videre, men den mektige Fifa-sjefen mer enn antydet av video-dømming neppe blir innført med det første.

Når det gjelder kampfiksing hadde også Fifa-presidenten nyheter i dag. Fifa vil i fremtiden få hjelp av Interpol i jakten på de som påvirker kamputfallet med økonomisk gevinst som motiv.