Tiger Woods  (Foto: John Smierciak/AP)
Tiger Woods (Foto: John Smierciak/AP)

Les Woods' beklagelsesbrev

Tiger Woods beklager sine synder i et åpenhjertig brev på sin offisielle nettside.

Golfstjernen Tiger Woods har kommet med en offentlig beklagelse til fansen som følge av den mystiske bilkrasjet og alle utroskapsspekulasjonene som har dukket opp den siste uken.

I et personlig brev til fansen beklager Woods at han har skuffet mange både i sin familie og av sine fans. Han innrømmer at han er langt fra perfekt, men kommer også mot skarp kritikk mot tabloidpressen som han mener har drevet en heksejakt på ham og hans familie den siste tiden.

Han avviser på det sterkeste at ryktene om at konen Elin Nordegren utøvet vold mot ham og bilen på ulykkesnatten forrige fredag.

Likevel beklager han sine synder, men går ikke inn på hvilke synder han angrer på.

Les en oversatt versjon av brevet her:

Jeg har skuffet min familie og jeg angrer mine synder av hele mitt hjerte. Jeg har ikke vært tro mot mine verdier og utvist den oppførselen familien min har fortjent. Jeg er ikke feilfri og er langt fra perfekt. Jeg jobber med å forbedre min oppførsel og mine personlige feil sammen med min familie bak lukkete dører. De følelsene bør vi holde for oss selv.

Selv om jeg er en berømt person og har gjort min karrière som profesjonell idrettsutøver har det vært nedslående å få oppleve hva tabloidenes saumfaring av privatlivet virkelig innebærer. Den siste uken har jeg og min familie blitt jaget i pressens jakt på avslørende detaljer fra vårt personlige liv. Spesielt de historiene som hevdet av fysisk vold skal ha spilt en rolle i bilulykken var falske og ondskapsfulle. Elin har alltid gjort mer for meg for å støtte vår familie og vist større godhjertethet enn noen kunne forvente.

Men uansett hvor intens nysgjerrigheten rundt offentlige personer kan være er det et viktig og dyptgående prinsipp om menneskets rett til privatliv. Jeg innser at det er noen som ikke deler mitt syn på den saken, men for meg må prinsippet om privatliv overholdes og beskyttes i saker som er intime og foregår innen ens egen familie. Personlige synder skulle ikke kreve pressemeldinger og problemer innenfor familien bør ikke innebære offentlige tilståelser.

Uansett hvordan jeg angrer på hvordan jeg har skuffet familien har dette blitt delt blant oss i familien alene. Jeg har brukt my tid på å reflektere og tenke over det hele og jeg føler at vi har kommet til et punkt der jeg må overholde mine prinsipper, selv om det er vanskelig.

Jeg vil strebe etter å bli en bedre person og den ektemannen og farsfiguren som min familie fortjener. For alle de som har støttet meg gjennom årene tilbyr jeg min dypeste beklagelse.

Les originalbrevet på Woods hjemmeside.