Tyskland vil ikke sende flere soldater

Tyskland kommer ikke til å følge oppfordringen fra USA om å sende flere soldater til Afghanistan, men vil først gjennomgå sin egen strategi i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obama varslet tirsdag at han ville sende 30.000 nye soldater til Afghanistan, og USA har samtidig bedt sine allierte om å bidra med 10.000 soldater.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen lover amerikanerne minst 5.000 soldater, men Tyskland kommer i første omgang ikke til å bidra med flere, opplyser myndighetene i Berlin.

Tyskland har i dag drøyt 4.300 soldater i Afghanistan, og Obama håper ifølge tyske medier at landet kan bidra med mellom 2.000 og 2.500 flere. Det kommer i første omgang ikke på tale, lyder svaret fra Berlin.

- President Obama holdt en svært viktig tale. Han tok seg god tid til å forberede denne talen og sin nye strategi, og vi kommer også til å ta oss tid til å evaluere hva han sa og diskutere dette med våre allierte, sier Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle.

Tyskland kommer tidligst til å ta stilling etter den store konferansen som skal holdes i London 28. januar, der alle landene som sluttet seg til den USA-ledede koalisjonen i Afghanistan, skal diskutere veien videre. (©NTB)