sosialistisk ungdom demonstrerer mot obama (Foto: TV 2)
sosialistisk ungdom demonstrerer mot obama (Foto: TV 2)

Sosialistisk Ungdom skal demonstrere mot Obama

Vil minne presidenten om at fredsprisen forplikter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På kontoret til Sosialistisk Ungdom forbereder Norges Fredsråd seg på demonstrasjon når Obama mottar fredsprisen i neste uke.

– Vi ønsker egentlig mest å si at fredsprisen forplikter. Det vi er mest opptatt av er Afghanistan. Derav denne parolen «Change - stop the war in Afghanistan», sier Hedda Langemyr, daglig leder i Norges Fredsråd.

Sender soldater til Afghanistan

Men at Obama nå vil sende flere soldater til Afghanistan, gjør fredsprisvinneren kontroversiell, mener SV som skal være med og demonstrere.

– Det man trenger nå er først og fremst en politisk løsning, ikke flere soldater. Og sånt sett er det et dårlig signal, sier Ivar Johansen, leder i SVs internasjonalt utvalg.

30 organisasjoner har sluttet seg til demonstrasjonen. Blant dem er AUF, SV, SU, Rødt, RU og Miljøpartiet de grønne. Også LO og Nei til atomvåpen arrangerer en demonstrasjon.

Ikke bekymret

Tirsdag viste politiet hvordan de skal takle et attentatforsøk mot presidenten. Etter det TV 2 kjenner til, vil politiet også ha sivile spanere rundt demonstrantene for å luke unna uromomenter, selv om Fredsrådet forsikrer at deres arrangement vil gå rolig for seg. USAs ambassadør er forberedt på demonstrasjoner.

– Jeg bekymrer meg ikke for demonstrasjoner. Men vi er selvsagt bekymret for presidentens sikkerhet. Det finnes alltid potensielle trusler. Men demonstrasjoner er en del av hans liv, sier USAs ambassadør i Norge, Barry B. White, til TV 2 Nyhetene.

For å delta i demonstrasjonstoget må man møte opp på Jernbanetorget klokken 18 torsdag 10. desember.