Tusenvis i fakkeltog for Martine-oppklaring

Utenriksdepartementet strekker seg ikke langt nok for å få Martine Vik Magnussens drapsmann dømt, var budskapet til de om lag 2.000 som gikk i fakkeltog i Oslo tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familie og venner av den avdøde norske kvinnen, samt andre sympatisører, toget fra Stortinget til Utenriksdepartementet med tente lys for å markere sitt budskap: Norske utenriksmyndigheter må øke sin innsats for å ta del i oppklaringen av drapet på Martine Vik Magnussen i London i mars i fjor.

Martine-saken har skapt et enormt engasjement, og tirsdag kveld ble 25.000 underskrifter overlevert Utenriksdepartementet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) var tirsdag på utenlandsreise og kunne derfor ikke møte demonstrantene. Han vil senere stille til møte med støttegruppen.

En bekjent av Vik Magnussen, den jemenittiske milliardærsønnen Farouk Abdulhak, var den siste som ble sett sammen med askerkvinnen før hun ble funnet voldtatt og drept i en bakgård i London. Etter at Vik Magnussen ble meldt savnet, reiste Abdulhak hjem til Jemen, som verken har utleveringsavtale med Norge eller England. (©NTB)