Hoås (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Hoås (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Hoås vraket Tippeligaen for studier

Sarpsborg 08-spilleren kunne tredoblet lønnen, men valgte å bli værende i Adeccoligaen.

Sarpsborg 08-spissen Øyvind Hoås var blant profilene i Adeccoligaen 2009. Den 203 cm høye 27-åringen scoret 10 mål på 28 seriekamper og var sentral da overraskelseslaget slo ut lokalrivalen Fredrikstad i playoffkampen til Tippeligaen.

Hoås sin kontrakt med Sarpsborg 08 løp ut i vinter, men onsdag i forrige uke kom kraftspissen til enighet med klubben om en ny treårsavtale.

Kontrakten skal etter det TV 2 Sporten erfarer gi Hoås en månedslønn på 35 000 kroner, eller 420 000 kroner i året.

I søkelyset til Tippeligaklubber
Hoås selv innrømmer imidlertid at han trolig kunne doblet lønnen dersom han hadde takket ja til en av de fire Tippeligaklubbene som har meldt sin interesse for ham etter sesongen.

- Fire tippeligaklubber og én engelsk klubb var interesserte og henvendte seg via min agent (Stig Lillejord red.anm.), sier Hoås til TV 2 Sporten.

- Kunne du ha doblet lønnen ved å forlate Sarpsborg?

- Etter det jeg har hørt kunne jeg kanskje ha tredoblet den, hevder Hoås.

Lillejord avviser kontraktsforslag
Spillerens agent Stig Lillejord avviser at Hoås kunne tredoblet lønnen.

- Vi mottok aldri noe skriftlig tilbud på Hoås fra noen klubber. Det var flere klubber som var interesserte, men det kom aldri så langt som et skriftlig tilbud, sier Lillejord til TV 2 Sporten.

Tidligere denne måneden meldte NRK at Vålerenga var en av klubbene som vurderte å hente Hoås.

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal også Brann ha vurdert å tilby Hoås et kontraktsforslag, uten at det materialiserte seg.

Hoås ønsker ikke å gå ut med navnene på klubbene som var interesserte, men hevder han hele tiden hadde mest lyst til å bli værende i Sarpsborg 08.

- Jeg trives veldig godt her i Sarpsborg. Vi har en veldig fin spillergruppe og jeg har aldri hatt det så bra som fotballspiller som det jeg har nå, sier han.

Prioriterer utdanning
Den tidligere Fredrikstad-spilleren forteller imidlertid at hovedgrunnen til at han blir værende i klubben er for å sikre seg en utdannelse slik at han har noe å falle tilbake på etter fotballkarrièren.

Han begynte på allmennlærerutdanning i Halden etter sommeren og får et spesialtilpasset undervisningsopplegg som gjør det mulig å kombinere utdanningen med fotball på nest høyeste nivå i Norge.

- Det var veldig avgjørende. Skolen har lagt det veldig til rette og jeg tror ikke jeg ville fått et like bra tilbud et annet sted.

Ikke en typisk fotballspiller
Han har nå tre og et halvt år igjen av utdanningen.

- Derfor passer det dårlig å spille i Tippeligaen nå. Jeg vet det ville krevd mye mer tid. Det er mer press og mye mer som kreves. Jeg vet at dersom jeg hadde gått til Tippeligaen nå så måtte jeg ha brukt ytterligere tid og penger på utdanning seinere, sier Hoås.

- Du høres ikke ut som du passer helt med det typiske bildet mange har av fotballspillere?

- Nei. De fleste er veldig overrasket over det valget jeg har gjort. Det er klart jeg tenkte over saken, men jeg bestemte meg raskt for Sarpsborg, forteller Hoås.

Stig Lillejord skryter av klientens valg.

- Jeg beundrer Øyvind for hans valg. Han har prioritert utdanning og kameratskapet i Sarpsborg, sier Lillejord til TV 2 Sporten.