Marion Jones (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)
Marion Jones (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)

Marion Jones vil satse som basketspiller

Den dopingdømte sprinteren kan være på vei tilbake til idretten.

Den dopingdømte amerikanske sprinteren Marion Jones planlegger et sensasjonelt comeback til toppidretten.

Snart kan hun bli å finne i kvinnenes øverste basketballiga i USA, WNBA. Det skriver New York Times.

Den 34 år gamle trebarnsmoren slapp ut fra fengsel for 15 måneder siden etter å ha sonet ferdig en sin dom for å ha løyet om dopingbruk. Siden oktober i år har Jones trent basketball sammen med assistenttreneren for WNBA-laget San Antonio Silver Stars.

Ønsker en ny sjanse
Etter å ha fått en uformell henvendelse fra et WNBA-lag innrømmer Jones at det er fristende å gjøre comeback som basketballspiller.

- Jeg tror det vil bli en interessant reise dersom jeg bestemmer meg for å gjøre dette. Det vil gi meg muligheten til å dele budskapet mitt med en bredere plattform. Det ville gitt meg en ny sjanse. Jeg tror jeg vil kunne styrke laget, så dersom jeg får sjansen: Hvorfor ikke?

Jones har ikke spilt aktivt basketball siden 1995 da hun var en sentral spiller for University of North Carolina. Etter å ha hjulpet laget til å gå til topps i det nasjonale mesterskapet bestemte imidlertid den da 20 år gamle Jones seg for å satse på friidrett.

Innrømmet dopingbruk
I 2007 la Marion Jones kortene på bordet og innrømmet utstrakt dopingbruk i forkant av OL i Sydney i 2000. Hun innrømmet også å ha løyet til etterforskere da hun benektet dopingbruk i 2003.

Jones måtte tilbringe seks måneder i fengsel og utføre 400 timer samfunnstjeneste for å ha løyet for politiet.

Hun ble også fratatt de fem medaljene hun vant i Sydney.

Tidligere denne uken avslørte Jones' tidligere sprinterkjæreste Tim Montgomery at de to var fullstendig hektet på dopingpreparater mens de trente og bodde sammen. Han fortalte ifølge The Times at de to oppbevarte dopingpreparater i kjøleskapet sammen med de andre dagligvarene.