Skuespillerparet Will og Jada Pinkett Smith skal lede årets Nobelkonsert 11. desember.
Skuespillerparet Will og Jada Pinkett Smith skal lede årets Nobelkonsert 11. desember.

Will Smith går i fakkeltog for Obama i Oslo

Skuespilleren Will Smith skal gå i fakkeltoget som arrangeres i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris 10. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under parolene «Nei til atomvåpen» og «Med Obama for en atomvåpenfri verden» arrangerer Nei til atomvåpen årets Nobel-fakkeltog i Oslo torsdag neste uke.

TV 2 har fått bekreftet at den populære skuespilleren Will Smith skal delta i deler av fakkeltoget. Det vil bli iverksatt ekstra sikkerhetstiltak i forbindelse med hans deltagelse.

Will Smith skal lede årets Nobelkonsert sammen med kona Jada Pinkett Smith. Konserten avholdes dagen etter fredsprisutdelingen.

– Gledelig

Sekretariatsleder Ole Kopreitan i Nei til atomvåpen forteller tirsdag til tv2nyhetene.no at han ikke er kjent med planene om at Smith planlegger å delta i toget.

– Men det er gledelig med alle som deltar. Alle kan gå i dette toget, sier Kopreitan.

LES OGSÅ: Disse bilene skal holde demonstrantene unna Obama

Arrangørene regner med stor oppslutning og det foregår allerede organisering av fellesreiser med busser fra Østlandsområdet og Grenland.

– Vi har kjøpt inn 3000 fakler og har noen i reserve. Vi regner med det skal holde. Kommer det flere vil det likevel holde med noen tusen fakler i dette toget, noen skal også holde paroler, forteller Kopreitan.

– Kan det bli rekordmange som deltar i år?

– Det vil jeg ikke spekulere i, vi får heller se hva som skjer. Men vi har hatt en omfattende annonsekampanje og mange er engasjerte i dette arbeidet, sier Kopreitan.

LES OGSÅ: 2500 skal passe på Obama i Oslo

Her går toget

Toget starter kl. 18 fra Youngstorget, men Kopreitan oppfordrer folk til å komme minst en halvtime for tidlig. Før avmarsjen fra Youngstorget vil lederen i LO-forbundet Industri og Energi, Leif Sande holde en appell.

Deretter går toget bortover Torggata til Domkirken, inn på Karl Johans gate og ned til Grand Hotel hvor fredsprisvinner Obama vil hilse fakkeltoget fra hotellbalkongen ca. kl 19.

Norges fredsarbeid arrangerer også et fakkeltog, men de må stå bak noen sperringer ved hotellet.

– Det er vi som har fått oppdrag av Nobelkomiteen, og derfor regnes vi som det offisielle toget. Vi skal stå fremst, sier Ole Kopreitan i Nei til atomvåpen.