Rafael og Alex Ferguson. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Rafael og Alex Ferguson. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Agentene tjener fett på Premier League

Premier League-klubbene betalte til sammen 650 millioner kroner til agenter på ett år.

Premier League har offentliggjort hvor mye klubbene i den engelske toppdivisjonenhar betalt ut til spilleragenter i perioden fra oktober 2008 til september 2009. Det melder Sky Sports.

Manchester City har åpnet lommeboken på vidt gap for å forsterke stallen etter at klubben ble kjøpt opp av oljesjeiker i 2008.

City brukte mest
Den nyrike klubbens spandable fremferd på spillermarkedet har også bidratt til å fylle lommene til fotballagentene på balløya med pundsedler.

Tallene fra Premier League viser at City er den klubben som har brukt klart mest penger på utbetalinger til spilleragenter.

Klubben har utbetalt godt over 12 millioner pund, eller om lag 120 millioner norske kroner til agenter.

På plassen bak følger Chelsea som har brukt 9,5 millioner pund, eller om lag 90 millioner norske kroner på agenthonorarer.

På de to neste plassene følger Liverpool og Tottenham med henholdsvis 6,7 og 6,1 millioner pund i agentutgifter.

Se komplett oversikt i faktaboksen til høyre.

United brukte minst av storklubbene
Overraskende er det kanskje at Manchester United «bare» har brukt rundt 1,5 millioner pund, eller om lag 14 millioner kroner på agentutgifter.

Sir Alex Ferguson bruker imidlertid langt mer penger enn den klubben som har brukt minst penger på agenter.

Christian Kalvenes' klubb Burnley ligger desidert nederst på listen og har brukt £468,000 som tilsvarer i overkant av fire millioner kroner.

Det engelske fotballforbundet (FA) mener offentliggjøringen av tallene er positivt ettersom det fører til mer åpenhet og innsyn i økonomien til engelske fotballklubber.

- Vi er glade for at disse nye kravene til offentliggjøring bidrar til at klubbene må vise større åpenhet om transaksjoner i det britiske overgangsmarkedet, sier en talsperson fra FA ifølge Sky Sports.